Guvernul de la Bucuresti a reluat practica anularii marilor datorii catre buget, luand decizia de a sterge debitele unui mare furnizor de energie, fara a prezenta un plan de restructurare convingator, se arata in schita de Raport a Comisiei Europene,
Guvernul de la Bucuresti a reluat practica anularii marilor datorii catre buget, luand decizia de a sterge debitele unui mare furnizor de energie, fara a prezenta un plan de restructurare convingator, se arata in schita de Raport a Comisiei Europene, citata de NewsIn. Arieratele (datorii istorice) companiei furnizoare de energie depasesc 1% din PIB, potrivit sursei citate. Pe de alta parte, ministrul Economiei, Codrut Seres, afirma, ieri, pentru Mediafax, ca, in problema stergerii datoriilor Termoelectrica, in valoare de circa 1,2 miliarde de euro, Comisia Europeana nu se va implica, o decizie in acest sens urmand sa fie luata de Consiliul Concurentei, a declarat, ieri, pentru Mediafax, ministrul Economiei, Codrut Seres. "Potrivit unei informari transmise saptamana trecuta, Comisia Europeana (CE) nu considera necesara implicarea sa in ceea ce priveste propunerea de stergere a datoriilor Termoelectrica. Din punctul de vedere al CE, decizia trebuie sa apartina Consiliului Concurentei", a afirmat Seres. Consiliul Concurentei a solicitat, saptamana trecuta, completarea notificarii legate de stergerea datoriilor Termoelectrica, luand in calcul varianta de a aproba doar anularea datoriilor acumulate de companie pana in anul 2004, a spus Seres.
Termoelectrica a fost infiintata in anul 2000 si inregistreaza datorii totale de circa 1,2 miliarde de euro, din care aproximativ un miliard de euro reprezinta obligatii fata de stat. Agentia Nationala de Administrare Fiscala a inceput, in toamna anului trecut, procedurile de executare silita a companiei. Seres a apreciat, in luna august, ca Termoelectrica va intra in faliment in cazul in care datoriile firmei nu vor fi sterse. Secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Catalin Doica, declara, recent, ca ministerul a dat aviz negativ stergerii datoriilor pana in momentul in care va veni un raspuns oficial in acest sens de la Comisia Europeana si Consiliul Concurentei. Surse din Consiliul Concurentei ne-au declarat ca notificarea referitoare la stergerea datoriilor nu este completa iar institutia asteapta inca toate datele. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.