Tenisul masculin romanesc a reusit sa se mentina din nou in elita Cupei Davis, dupa ce echipa formata din Andrei Pavel, Victor Crivoi, Florin Mergea si Horia Tecau a dispus, in week-end, in cadrul barajului pentru Grupa Mondiala, de incomoda selectio
Tenisul masculin romanesc a reusit sa se mentina din nou in elita Cupei Davis, dupa ce echipa formata din Andrei Pavel, Victor Crivoi, Florin Mergea si Horia Tecau a dispus, in week-end, in cadrul barajului pentru Grupa Mondiala, de incomoda selectionata a Coreei de Sud, cu scorul general de 4-1. Dupa ce Andrei Pavel a obtinut doua victorii magnifice in disputele de simplu, trecand de Woong-Sun Jun, cu 6-0, 6-4, 6-3, si de Hyung-Taik Lee, cu 4-6, 6-4, 6-3, 6-2, si un succes senzational, la dublu, in pereche cu Horia Tecau, punand la punct cuplul Hyung-Taik Lee/Hee-Seok Chung, cu 2-6, 6-2, 6-3, 7-5, in ultimul meci de simplu, Florin Mergea a inchis conturile, dispunand de Woong-Sun Jun, cu 6-2, 2-6, 6-3. Desi initial se stabilise ca in ultimul meci de simplu sa evolueze Victor Crivoi, capitanul nejucator al Romaniei, Adrian Marcu, a decis sa-l trimita in teren pe Mergea, meciul nemaiavand nicio miza. In urma acestei victorii, Romania va fi prezenta in urnele ITF, pe 28 septembrie, la Roma, cand va avea loc tragerea la sorti a meciurilor din primul tur al Grupei Mondiale din sezonul 2007, alaturi de selectionata tricolora obtinand vizele pentru elita si galonatele echipe ale Elvetiei, Belgiei, Spaniei, Cehiei, Germaniei si Austriei, in vreme ce Suedia si Brazilia inca se mai luptau aseara in baraj, scorul general fiind de 2-1 pentru europeni.
La putin timp dupa ce a adus punctul decisiv pentru Romania, liderul echipei noastre, veteranul Andrei Pavel, a declarat ca doreste sa mai joace cel putin inca un an in aceasta competitie. "Toti se gandesc ca am 32 de ani, ma intreaba mereu acelasi lucru, daca rezist trei meciuri in Cupa Davis. Imi place competitia, vreau sa mai joc, cel putin anul viitor. Sper ca juniorii sa se ridice, Victor Hanescu sa se faca bine si sa urce in clasament. Stiu ca antrenamentele impreuna ii vor ajuta pe tineri, ii vor stimula. La antrenamente m-au batut Mergea, Crivoi, toti voiau sa joace bine impotriva mea. Asa se ridica tenisul", a declarat Pavel, care a jucat duminica si la dublu si la simplu, evoluand pe terenul central al Arenelor BNR aproape sase ore! "N-ati vrea sa stiti ce am gandit cand adversarul conducea cu 1-0 la seturi. Eram asa de suparat pe mine pentru ca aveam atatea sanse de a face rebreak si stiam exact cum trebuie sa joc, dar nu reuseam, ceea ce ma innebunea. Eram un pic mai emotionat si mai stresat decat Lee, mana nu-mi era libera si el tot timpul juca foarte bine, ceea ce ma enerva foarte tare. Mi-a fost greu sa ma stapanesc de multe ori. Ce am gandit dupa primul set? Raspunsul direct ar fi bip, bip, bip", a continuat Cneazul. "Este foarte frumos cand reusesti, dar e greu cand nu reusesti. Nu este usor", a concluzionat Pavel, extrem de bucuros ca a reusit din nou sa contribuie decisiv la mentinerea echipei in elita mondiala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.