Federatia Internationala de Natatie a anuntat ca turneul mondial de polo pe apa pentru calificarea la JO de la Beijing va fi organizat, in premiera, de Romania, locatia intrecerilor programate sa se desfasoare in martie 2008 fiind Oradea. "In urma cu
Federatia Internationala de Natatie a anuntat ca turneul mondial de polo pe apa pentru calificarea la JO de la Beijing va fi organizat, in premiera, de Romania, locatia intrecerilor programate sa se desfasoare in martie 2008 fiind Oradea. "In urma cu doua saptamani, FR Polo a anuntat FINA ca doreste sa organizeze turneul de calificare la JO 2008. La Congresul de la Madrid, care s-a desfasurat in weekend, FINA ne-a acordat organizarea, printre punctele forte ale dosarului nostru fiind chiar calificativele foarte bune pe care Oradea le-a primit dupa Europenele de juniori din acest an. In aceste conditii, sper ca Oradea sa fie o trambulina olimpica pentru noi. Sunt convins ca dupa 12 ani, poloul romanesc va fi din nou prezent la intrecerile olimpice", ne-a declarat, ieri, secretarul general al FRP, Anatolie Grintescu. In alta ordine de idei, FINA a decis, in premiera, ca toti medaliatii de la Mondialele din 2007, din Australia, sa fie premiati, suma totala pusa la bataie fiind de doua milioane de dolari. "Sporturile de echipa, ca inotul sincron si polo, vor primi mai multi bani decat in probele individuale, ale caror castigatori urmeaza sa fie recompensati cu 12.000 de dolari, pentru medalia de aur, 7.000 de dolari, pentru medalia de argint si 5.000 de dolari, pentru medalia de bronz", a declarat Cornel Marculescu, directorul executiv al FINA, adaugand ca laureata mondiala de la polo va primi 60.000 de dolari, in vreme ce urmatoarele doua echipe vor fi recompensate cu 40.000 de dolari, respectiv 30.000 de dolari. Totodata, FINA a mai decis sa suporte cheltuielile de transport, masa si cazare, pentru 2500 de sportivi, participanti la Mondialele din 2007, printre cei alesi fiind si poloistii romani. "Vom alege sportivi care provin din tari cu o infrastructura mai putin dezvoltata pentru inot si polo, astfel incat fondurile pe care nu le vor cheltui pentru participarea la Mondialele de la Melbourne sa fie folosite pentru infrastructura din propria tara", a mai anuntat Marculescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.