Ministrul britanic de Interne, John Reid (foto), va prezenta in discursul sau de la congresul Partidului Laburist un "sistem pe baza de puncte" pentru selectarea imigrantilor din Romania si Bulgaria care vor fi acceptati pe piata muncii din Marea Bri
Ministrul britanic de Interne, John Reid (foto), va prezenta in discursul sau de la congresul Partidului Laburist un "sistem pe baza de puncte" pentru selectarea imigrantilor din Romania si Bulgaria care vor fi acceptati pe piata muncii din Marea Britanie, scrie The Sunday Telegraph in pagina electronica, informeaza Mediafax. Sistemul pe baza de puncte va fi asemanator celui folosit in cazul imigrantilor din afara tarilor UE si va recompensa calificarea profesionala si experienta in campul muncii, precizeaza publicatia.
Oficiali din cadrul Partidului Laburist au declarat ca Reid este decis sa arate ca Guvernul "adopta masuri dure" impotriva imigratiei, pe fondul temerilor opiniei publice cu privire la valul de muncitori care vor imigra in Marea Britanie dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la UE. Militantii antiimigratie au salutat initiativa restrictionarii numarului de imigranti carora li se va permite sa munceasca in Marea Britanie ca pe "o dovada de bun simt".
Organizatia Migration Watch UK, care militeaza impotriva imigratiei in masa, preconizeaza ca circa 300.000 de romani si bulgari vor pleca in Marea Britanie in primele 20 de luni de la aderare, daca accesul pe piata muncii nu va fi limitat, subliniaza The Sunday Telegraph. Reid a mentionat, intr-un discurs rostit saptamana trecuta la conferinta anuala a Asociatiei Superintendentilor de Politie, desfasurata la Chester, ca ar putea impune restrictii.
"Pe masura ce migratia globala sporeste, iar UE continua sa se extinda, trebuie sa ne pregatim pentru noi provocari - inclusiv in domeniul politienesc", a afirmat el. "Iata de ce trebuie sa tratam problema imigratiei cu mare atentie, inclusiv in virtutea viitoarei decizii referitoare la (aderarea) Romaniei si Bulgariei", a adaugat ministrul, citat de Sunday Telegraph. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.