Diseara, de la 21:45, in etapa a doua a Ligii Campionilor, Steaua lui Basescu da piept cu Lyon, care nu va fi sustinuta din tribuna de Chirac. STEAUA - LYON / Liga francofonilor campioni

Victoria de la Kiev a dat frau liber visurilor de marire in cea mai importanta competitie europeana intercluburi. Campioana Romaniei va reveni diseara, la ora 21:45, in Ghencea pentru primul meci acasa in Liga Campionilor.

Antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, priveste cu realism meciul cu Lyon, dar mizeaza pe determinarea jucatorilor si pe sprijinul suporterilor.
STRATEGIE. Tehnicianul ""ros-albastrilor"" a explicat si modul de abordare a partidei contra campioanei Frantei: ""Ne-am pregatit si sper sa putem face fata in primul rand din punct de vedere fizic, tinand cont de ultimele meciuri din campionat. Vom incerca sa echilibram diferenta de valoare prin angajament si determinare. Speram ca noi sa fim mai inspirati si sa valorificam sansele care vor aparea, care sigur nu vor fi prea multe in acest meci. Vom incerca sa evitam pe cat posibil fazele fixe, pentru ca ei il au pe Juninho Pernambucano, cel mai bun executant de lovituri libere din lume"". In privinta jocului, Olaroiu a spus: ""Este cel mai important si cel mai greu meci din grupa. Lyon este o echipa foarte buna, foarte organizata, care joaca in aceeasi formula de mult timp si a castigat campionatul francez in ultimii cinci ani. Contam pe sprijinul publicului, care va avea un rol foarte important. Cred ca declaratiile presedintelui lor, ca suntem favoriti, au fost doar unele politicoase, mai ales ca Lyon este un club care nu lasa nimic la voia intamplarii. In sezonul trecut, am fost fanul lui Olympique Lyon si nici nu ma gandeam ca voi juca impotriva lor"". Antrenorul a dezvaluit ca o decizie in privinta folosirii lui Sorin Paraschiv si a lui Vasilica Cristocea va fi luata in aceasta dimineata. ""Ce pot sa spun este ca Paraschiv este refacut suta la suta din punct de vedere fizic"", a completat Olaroiu.
IRONIE. Acesta a incheiat ironic. ""Vom incerca sa castigam. Chiar daca nu e important pentru fotbalul romanesc, un rezultat bun este important pentru noi si pentru suporterii nostri."" Desi se parea ca va fi prezent la meciul din aceasta seara, presedintele Frantei, Jacques Chirac, nu va urmari din tribuna oficiala confruntarea Steaua - Olympique Lyon. Seful statului francez va sosi abia maine dupa-amiaza in Romania.

STADION SFINTIT