Problema imigratiei a suscitat in Marea Britanie vii dispute. Totusi, in mijlocul furtunii mediatice dezlantuite asupra romanilor si bulgarilor, vazuti ca potentiali ""invadatori"" ai pietei muncii din Regat, un ajutor a venit chiar din partea unor c
Problema imigratiei a suscitat in Marea Britanie vii dispute. Totusi, in mijlocul furtunii mediatice dezlantuite asupra romanilor si bulgarilor, vazuti ca potentiali ""invadatori"" ai pietei muncii din Regat, un ajutor a venit chiar din partea unor conationali.
In contextul in care ministrul britanic de Interne, John Reid, a hotarat ca muncitorii din cele doua state vor beneficia de permise de munca numai daca sunt foarte bine calificati sau daca pot acoperi deficitul de forta de munca din anumite sectoare, mai multi imigranti romani si bulgari s-au hotarat sa-i sustina.
Astfel, circa 45 de romani si bulgari din organizatii precum Goldman Sachs sau KPMG, care lucreaza in Marea Britanie in domeniile juridic, bancar, comercial si industrial, au cerut Executivului de la Londra sa le ofere compatriotilor lor aceleasi drepturi ca si cetatenilor din noile state membre UE, informeaza Mediafax citand o scrisoare deschisa a acestora adresata cotidianului The Independent.
""Ne-am stabilit si ne-am integrat pe deplin in Marea Britanie, contribuind la progresul economic, la succesul afacerilor si la serviciile publice. Suntem ingrijorati de implicatiile masurii potrivit careia imigratia din Bulgaria si Romania trebuie sa fie gestionata mai atent decat in cazul oricaror altor state"", se arata in document.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.