PC i-a cerut ieri Monicai Macovei sa renunte la candidatura pentru functia de comisar european si sa-si recunoasca ""trecutul ceausist"", pana pe 27 septembrie. ""In caz contrar, dupa raportul de tara, vom prezenta noi opiniei publice cateva aspe
PC i-a cerut ieri Monicai Macovei sa renunte la candidatura pentru functia de comisar european si sa-si recunoasca ""trecutul ceausist"", pana pe 27 septembrie.

""In caz contrar, dupa raportul de tara, vom prezenta noi opiniei publice cateva aspecte din trecutul doamnei ministru, de pe vremea cand era procuror ceausist. Este inacceptabil, din punctul nostru de vedere, ca Romania sa fie reprezentata la cel mai inalt nivel de un astfel de om"", a spus secretarul general adjunct Codrin Stefanescu.
AUTONOMIE. Pe de alta parte, vicepresedintele PC, Mircea Chelaru, i-a cerut vicepremierului Marko Bela sa-si dea demisia, pentru ca a indemnat primarii din Tinutul Secuiesc sa-si autonomizeze teritoriul si sa impuna limba maghiara ca limba oficiala. El a cerut si o reactie pe aceasta tema din partea premierului. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, considera insa ""suspecta"" tacerea Guvernului si a presedintelui Traian Basescu, fata de afirmatiile ""deosebit de grave"" facute de Marko Bela. ""Este inacceptabila si produce in acelasi timp o mare dezamagire, avand in vedere prestatia politica de pana acum a liderului UDMR"", a spus si deputatul PD, Daniel Buda.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.