Seful diplomatiei americane, Condoleezza Rice, a confirmat, intr-o intalnire cu presa, dupa reuniunea ministeriala a Consiliului de Securitate, desfasurata, joi, la New York, ca se va deplasa in Orientul mijlociu, intr-un nou efort in directia debloc
Seful diplomatiei americane, Condoleezza Rice, a confirmat, intr-o intalnire cu presa, dupa reuniunea ministeriala a Consiliului de Securitate, desfasurata, joi, la New York, ca se va deplasa in Orientul mijlociu, intr-un nou efort in directia deblocarii procesului de pace israelo-palestinian. Secretarul de stat al SUA a afirmat ca deplasarea va avea loc "in curand", dar nu a specificat data exacta. De altfel, nu a precizat explicit nici traseul deplasarii orientale, dar, in cadrul discursului sau de joi, a mentionat Arabia Saudita, Iordania si Egiptul, ca tari care "si-au exprimat clar vointa de a sprijini diplomatic si financiar aceste eforturi", relateaza agentiile internationale de presa. In opinia mai multor oficiali americani, este putin probabil ca vizita Condoleezzei Rice in Orient sa includa Israelul sau teritoriile palestiniene. Acestia considera ca diplomatul isi va concentra demersurile mai curand asupra discutiilor cu moderatii arabi, incercand sa gaseasca solutii pentru consolidarea pozitiei presedintelui palestinian moderat, Mahmud Abbas. Anterior, tot saptamana aceasta, in cadrul lucrarilor adunarii Generale a Natiunilor Unite, presedintele SUA, George W. Bush, afirmase ca Rice este mandatata sa colaboreze cu aliatii arabi moderati, in vederea unei initiative comune, presupunand reforma serviciilor de securitate palestiniene. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.