Liberalii par a fi dat-o la intors peste noapte in ceea ce priveste matrasirea fostilor presedinti ai partidului, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica. Aceasta in conditiile in care, sustin voci din partid, mai multi lideri liberali nu vor sa isi mazil
Liberalii par a fi dat-o la intors peste noapte in ceea ce priveste matrasirea fostilor presedinti ai partidului, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica. Aceasta in conditiile in care, sustin voci din partid, mai multi lideri liberali nu vor sa isi mazileasca fosta conducere, dupa modelul taranistilor, tocmai pentru ca PNL sa nu aiba parte de soarta PNTCD. Vicepresedintele Teodor Melescanu (foto) a declarat ieri ca Delegatia Permanenta a PNL de la Cluj ar putea relua discutiile privind sanctionarea celor doi proscrisi, intervenind astfel peste decizia organizatiei liberale din Capitala. El a sustinut ca, din punctul de vedere al Statutului, decizia organizatiei PNL Bucuresti de a recomanda filialelor sectoarelor 2 si 5 excluderea celor doi este corecta, dar lucrurile nu pot fi judecate simplist la nivelul conducerii centrale a partidului, intrucat este vorba despre ultimii presedinti liberali dinaintea lui Tariceanu. "La nivelul conducerii PNL lucrurile nu trebuie judecate pur si simplu mecanic pe Statut, pe prevederile care le-au incalcat si care sunt, sigur, lucruri foarte simplu de demonstrat. Pentru ca ne aflam de fapt sau in realitate, in fata unei decizii de sanctionare a ultimilor doi presedinti ai partidului dinaintea premierului Tariceanu, care este si presedintele partidului, niste oameni care au contribuit, sigur, pe masura puterilor lor, in anumite conditii, au contribuit la evolutia partidului", a declarat Melescanu, citat de NewsIn.
Berceanu: Liberalii sunt sinucigasi
Vicepresedintele PD Radu Berceanu considera ca liberalii se sinucid politic prin excluderea din PNL a Monei Musca, a lui Valeriu Stoica si Theodor Stolojan, avand in vedere credibilitatea de care se bucura in sondajele de opinie, insa exclude posibilitatea ca triada sa se inscrie in PD. "Liberalii sunt sinucigasi. Daca te uiti la sondajele de opinie, pe primele trei locuri sunt Basescu, Mona Musca si Theodor Stolojan. Mi se pare o chestiune ce nu are explicatie si atunci numai sinucidere ramane", a declarat ieri vicepresedintele democrat, aratandu-se convins ca "nicaieri in lume nu se intampla asa ceva". In ceea ce priveste propunerea de excludere a lui Theodor Stolojan, Berceanu s-a aratat de asemenea uimit ca un partid vrea sa sa elimine un lider sub conducerea caruia partidul a urcat in sondaje de la 5% la 18% si liberalii au castigat alegerile. Berceanu considera ca "nici nu se pune problema" ca cei trei fosti lideri liberali sa se inscrie in PD, nu pentru ca democratii nu i-ar accepta, ci pentru ca, in opinia lui Berceanu, Mona Musca, Valeriu Stoica si Theodor Stolojan nu vor dori sa se inscrie in PD. "Nu o sa vina la PD niciodata. Ei au credibilitate atata vreme cat isi vad de linia lor politica", a spus Berceanu. Conducerea PNL Bucuresti a decis miercuri, in unanimitate, sa recomande filialelor sectoarelor 2 si 5, unde sunt inscrisi Valeriu Stoica si Theodor Stolojan, excluderea din partid. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.