Mihail Hardau, ministrul Educatiei si Cercetarii, a ridicat la rangul de hotel de trei stele caminele studentesti din Capitala, pe care le-a vizitat, ieri, ca sa vada la fata locului stadiul lucrarilor de reabilitare. "Fata de anul trecut, multe cami
Mihail Hardau, ministrul Educatiei si Cercetarii, a ridicat la rangul de hotel de trei stele caminele studentesti din Capitala, pe care le-a vizitat, ieri, ca sa vada la fata locului stadiul lucrarilor de reabilitare. "Fata de anul trecut, multe camine studentesti si-au schimbat complet infatisarea. Cred ca multe dintre acestea merita trei stele", a declarat Hardau, dupa inspectarea campusurilor Regie, Grozavesti si Agronomie.
"La standarde ultramoderne"
In complexul din Regie, ministrul a intrat in sase dintre cele zece camine aflate in faza finala de executare a lucrarilor de reabilitare, intretinere si igienizare. "Stadiul lucrarilor confirma ca, la data de
1 octombrie, acestea vor putea primi studentii", a apreciat el. Periplul lui Hardau a continuat, tot in Regie, la caminele Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila". "In campusul Grozavesti, traseul a cuprins caminele C si D ale Universitatii Bucuresti, renovate complet, la standarde ultramoderne, in cadrul unui program cu finantare externa, iar in Agronomie - caminele aflate pe ultima suta de metri cu lucrarile de reabilitare partiala (grupuri sanitare, geamuri si holuri) sau totala", se arata in comunicatul Ministerului Educatiei si Cercetarii, remis, ieri, redactiei.
193 de camine in reabilitare totala
In document se mai precizeaza ca, anul acesta, 193 de camine din intreaga tara au fost cuprinse in programe de reabilitare totala, lucrarile de refacere si modernizare urmand sa fie finalizate pana la sfarsitul lui 2006. Igienizarea altor 138 de camine studentesti a fost realizata aproape 90%, urmand ca actiunea sa se finalizeze pana la data inceperii noului an universitar. Pentru toate operatiunile - izolare termica, igienizare, reparatii etc - a fost alocata suma de 2200 de miliarde lei vechi. "Pana la finalul anului 2008 toate caminele studentesti vor fi reabilitate, printr-un efort financiar unic dupa 1989", nu a pierdut ocazia Hardau sa-si mai faca putina campanie.
Studentii au depus plangere penala
Evident mult mai putin entuziasmata decat ministrul Hardau, Uniunea Studentilor din Romania (USR) a depus, la mijlocul acestei sapamani, plangere penala impotriva sa, acuzandu-l de fals intelectual si uz de fals, pentru "inegalitatile" din protocolul de colaborare semnat cu studentii, la sfarsitul lunii august.
Totodata, USR i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa dispuna suspendarea din functie a ministrului Mihail Hardau.
USR isi motiveaza plangere spunand ca ministrul Hardau, ca reprezentant al Ministerului Educatiei si Cercetarii, a semnat, in 31 august, un protocol de colaborare numit "DNA-ul studentesc" care are unele ilegalitati.
"Obiectul protocolului nu are un fundament legal, in sensul ca nu exista o structura mandatata legal sa exercite atributii conform protocolului, iar protocolul a fost semnat cu o organizatie numita UNSR (Uniunea Nationala a Studentilor din Romania - n.r.), care nu este constituita legal, neavand personalitate juridica", mentioneaza reprezentantii USR in comunicat.
Organizatia studenteasca mai spune ca s-au dat declaratii publice in numele tuturor studentilor din Romania, "lezand astfel reprezentativitatea federatiilor studentesti constituite legal la nivel national".
"O copilarie"
Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, a calificat, intr-o declaratie acordata Rompres, drept "o copilarie" demersul Uniunii Studentilor din Romania (USR) de a depune la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala pentru fals si uz de fals, impotriva sa
"Este inutil sa comentez o asemenea copilarie Studentii sa-si rezolve problemele lor si sa lase ministerul in pace". Cele trei federatii care reprezinta studentii - Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR), Uniunea Studentilor din Romania (USR) si Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) - s-au intalnit, marti seara, cu ministrul Educatiei. Pentru ca cele trei federatii sindicale care ii reprezinta pe studenti nu s-au inteles asupra revendicarilor, reprezentantii USR SI ANOSR au decis sa plece, ramanand la discutii cu ministrul Educatiei numai UNSR, potrivit liderul UNSR, Florentin Gust. De altfel, intr-o pauza, reprezentantii din asociatiile studentilor si-au aruncat acuzatii privind apartenta la anumite partide politice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.