Linsul este un semn social care marcheaza o apropiere. Cainii ne ling din mai multe motive. Fie o fac pentru a ne arata dragostea lor, fie cu un scop anume. Daca te-ai saturat ca animalul tau de companie sa te tot linga si esti hotarat sa-i schi

Linsul este un semn social care marcheaza o apropiere. Cainii ne ling din mai multe motive. Fie o fac pentru a ne arata dragostea lor, fie cu un scop anume.

Daca te-ai saturat ca animalul tau de companie sa te tot linga si esti hotarat sa-i schimbi aceasta reactie, e bine sa-i cunosti intai de toate motivul pentru care o face. Linsul este o modalitate prin care cainele tau iti arata ca te iubeste si ca vrea aprobarea ta. Daca il indepartezi dupa ce si-a exprimat afectiunea, el se va incapatana si te va linge tot mai tare pana considera ca si-a dus la bun sfarsit mesajul. Un alt motiv ar fi acela ca patrupedul tau a fost antrenat involuntar pentru actiunea de lingere. Astfel, el a invatat ca, daca te va linge, va obtine tot ce-si doreste - in special atentie. Chiar daca il descurajezi, el va interpreta actiunile ca simple momente de distractie.
LIMBAJUL SEMNELOR. Nu uita totusi ca un caine adora diverse gusturi precum crema de fata, de corp sau pur si simplu gustul sarat al pielii tale. Alti caini, in schimb, sunt exaltati ca sunt luati in brate, incat nu se mai opresc din ""pupaturi"". In asemenea cazuri ar fi mai bine sa-ti iei cateva zile libere ca sa-ti tii cainele in brate si sa-l mangai des pentru a-l invata ca tinutul in brate nu e un eveniment chiar asa de special. Daca vrei sa-l dezveti sa mai linga, atunci, asigura-te ca isi poate exprima afectiunea si altfel. Unora le place sa sara pe pe tine, altora sa le ""dai mana"", altii se rostogolesc sau fac tumbe. Antrenamentul cainelui pentru a renunta la anumite gesturi ii va ocupa timpul si va uita sa te mai linga.
Linsul pe fata este un gest controversat, care se trage din instictul de animal salbatic. Povestea spune ca, atunci cand mama-lup se intoarce de la vanatoare, puii ii ling fata pentru a o stimula sa regurgiteze hrana. Multi stapani nu-si dau seama ca in spatele acestui gest se ascunde de fapt tocmai aceasta idee. Atunci cand un caine te intampina bucuros si te linge pe fata el nu spune: ""Ce bine c-ai venit acasa!"", ci ""Scoate odata mancarea!"".

Atitudine - Seful sau supusul


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.