Prefecturile din 26 de judete au primit avertizari hidrologice si meteorologice, ambele cu cod galben, specialistii anuntand ca incepand de ieri seara si pana duminica, vor cadea ploi insemnate cantitativ, acestea putand provoca scurgeri de apa de pe
Prefecturile din 26 de judete au primit avertizari hidrologice si meteorologice, ambele cu cod galben, specialistii anuntand ca incepand de ieri seara si pana duminica, vor cadea ploi insemnate cantitativ, acestea putand provoca scurgeri de apa de pe versanti si cresteri de debite pe raurile mici. Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA), in intervalul 22 septembrie ora 21.00 - 24 septembrie ora 18.00, se vor inregistra ploi insemnate cantitativ in Moldova, Dobrogea, Muntenia, zona vestica a Carpatilor Orientali si Carpatii Meridionali. In acest interval, specialistii atentioneaza ca vor cadea precipitatii insemnate cantitativ, local putand depasi 20-25 l/mp si izolat 40-50 l/mp. In prima parte a intervalului, pana sambata la pranz, aceste fenomene se vor manifesta in special in Moldova si zona Carpatilor Orientali. Dupa aceasta data si pana pe 24 septembrie ora 18.00, ele vor fi cu precadere in Muntenia, Dobrogea si zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura, urmand ca spre sfarsitul intervalului, aria precipitatiilor sa se restranga spre sud-estul extrem al tarii. Hidrologii au avertizat ca pana pe 25 septembrie, la pranz, sunt posibile si scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie. Cele doua avertizari au fost transmise pentru 26 de prefecturi, din judetele Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Galati, Giurgiu, Harghita, Ialomita, Iasi, Ilfov, Neamt, Prahova, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vaslui, Valcea, Vrancea si Bucuresti. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.