Iuliu Muresan, presedintele executiv al lui CFR Cluj, a declarat ieri ca va inainta memorii la FRF, la LPF si la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, dupa declaratiile jignitoare ale lui Gigi Becali la adresa gruparii clujene, luand in
Iuliu Muresan, presedintele executiv al lui CFR Cluj, a declarat ieri ca va inainta memorii la FRF, la LPF si la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, dupa declaratiile jignitoare ale lui Gigi Becali la adresa gruparii clujene, luand in calcul si o reclamatie la UEFA si la FIFA. Dupa meciul Dinamo - Steaua, Gigi Becali l-a atacat dur pe Miklos Nagy, pe care l-a numit "tusier ungur". Gigi Becali considera ca asistentul i-a semnalizat lui Corpodean presupusa lovitura a lui Thereau asupra lui Moti pentru a o favoriza pe CFR Cluj. "Sa castige CFR campionatul, sa ne facem de rasul lumii, ca sa ne fure ungurii la noi in tara, sa fim de ras. Asa ne trebuie!", a spus Gigi Becali. "Astept o inregistrarea exacta a declaratiilor lui Gigi Becali de dupa meciul Dinamo - Steaua, pe care o voi asculta de doua ori. Ne-am decis deja ca vom inainta memorii catre FRF si LPF, dar vom sesiza si CNCD. Ce a spus Gigi Becali este instigare la ura interetnica, iar asta este cea mai grava. In fotbalul romanesc avem deja echipe internationale, cu jucatori rromi, unguri, sarbi, francezi sau de alte nationalitati. Trebuie sa fim fair-play, iar noi, la CFR, asta am promovat tot timpul. Nu poti acuza si jigni pe cineva doar pentru ca este de alta etnie", a declarat Muresan. "Pacat ca Steaua joaca in UEFA Champions League, care este un lucru extraordinar, dar din partea clubului vin asemenea manifestari. Luam in calcul o reclamatie la FIFA si UEFA, iar cele doua foruri nu cred ca vor ierta astfel de declaratii sovine", a afirmat Muresan. "Noi nu am avut nici un amestec in desemnarea arbitrilor la meciul Dinamo - Steaua. Doar pentru ca Miklos Nagy este clujean, nu e un motiv ca Gigi Becali sa ne jigneasca in asemenea hal. Este grav ca incita. Stiu ca nu ne suporta, si nu este singurul, mai ales ca acum suntem sus in clasament", a comentat Muresan. (MIG)
Marko Bela: "Instigare in mod deschis la ura nationala"
Liderul UDMR, Marko Bela, a opinat ieri ca acceptarea in viata publica a unui "anumit tip de retorica" de tipul celei promovate de Gigi Becali, poate compromite institutiile statului si conduce la situatii periculoase. Marko s-a referit la meciul Dinamo - Steaua, cand Gigi Becali a instigat la "ura nationala". "Gigi Becali, care am inteles ca este favoritul mai multor emisiuni televizate si incet-incet va deveni actorul politic cel mai important pentru unii, instiga in mod deschis la ura nationala atunci cand se refera la nationalitatea tusierului - <<tusierul ala este un ungur nenorocit, o sa ne conduca ungurii, o sa pierdem campionatul>>. Este de nepermis acest lucru. Este o instigare clara", a sustinut presedintele UDMR, care a aratat ca, in acest caz, ar trebui ca CNCD sa se autosesiseze. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.