Noua stagiune teatrala demareaza in forta la TNB. Duminica, 24 septembrie, de la ora 19:00, Sala Atelier este gazda premierei ""Menajeria de sticla"" de Tennessee Williams, in regia Catalinei Buzoianu. Spectacolul ""Menajeria de sticla"" nu est

Noua stagiune teatrala demareaza in forta la TNB. Duminica, 24 septembrie,
de la ora 19:00, Sala Atelier este gazda premierei ""Menajeria de sticla"" de Tennessee Williams, in regia Catalinei Buzoianu.

Spectacolul ""Menajeria de sticla"" nu este singura premiera a acestei luni de pe scena Nationalului bucurestean. La 28 octombrie, la Sala Mare are loc premiera oficiala a piesei ""Burghezul gentilom"", dupa Moliere, in regia lui Petrica Ionescu. Nici premiera de la Sala Amfiteatru nu se lasa asteptata: regizorul Felix Alexa prezinta spectacolul ""Neintelegerea"" de Albert Camus. Toate reprezentatiile incep la ora 19:00.
POVESTEA. ""Menajeria de sticla"" este una dintre cele mai jucate piese ale lui Tennessee Williams. O calatorie intr-un univers fragil, de umbre si fantasme. O tulburatoare poveste de viata, pusa in scena, intr-o maniera inconfundabila, de Catalina Buzoianu, cu decorurile Liei Perjovschi si costumele Dorotheei Iordanescu. Spectacolul prezinta - asa cum unii dintre noi isi amintesc din lecturi sau din spectacolul omonim prezentat in anii a€™80, pe scena Teatrului ""L.S. Bulandra"" - o lume aflata la hotarul fragil dintre realitate si fantezie. Un mic univers familial, reconstituit din flash-back-uri, asa cum revin si amintirile lui Tom Wingfield. Amanda, o mama autoritara, incearca sa uite de propriile esecuri, proiectandu-si sperantele asupra fiicei. Laura, complexata de un handicap vizibil, isi gaseste refugiul intr-o lume stranie, populata de figurine translucide. Asta pana cand un intrus, Jim O Connor, prietenul lui Tom, tulbura tihna sticlei cu aparitia lui vulcanica...
SURPRIZE. Valeria Seciu detine rolul principal si revine, dupa ani de succese remarcabile, pe scena teatrului in care a debutat. Langa Marea Doamna a teatrului romanesc au sansa sa debuteze pe prima scena a tarii Daniel Badale si Stefan Ruxanda. Alaturi de ei, mai joaca Brandusa Mircea si Ioan Andrei-Ionescu.
La 1 octombrie se reiau, tot la Sala Atelier, conferintele Teatrului National. De la ora 11:00, academicianul Constantin Balaceanu-Stolnici va vorbi ""Despre suflet si problemele lui"". La 4 si 12 octombrie, avem alte doua premiere: la Amfiteatru, ""Kiss me, Kate"", un spectacol japonez, respectiv, la Sala Mare, ""Dansand pentru zeul pagan"", in regia lui Lynne Parker (Irlanda).

RELUARI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.