Revista European Urology a publicat recent istoria unui barbat in varsta de 44 de ani. El a devenit celebru nu pentru ca a beneficiat in premiera de o grefa de penis, ci pentru ca, numai dupa 14 zile de la aceasta complicata interventie, pacientu
Revista European Urology a publicat recent istoria unui barbat in varsta de 44 de ani.

El a devenit celebru nu pentru ca a beneficiat in premiera de o grefa de penis, ci pentru ca, numai dupa 14 zile de la aceasta complicata interventie, pacientul a cerut indepartarea acesteia. Dupa doua saptamani de la operatie au aparut probleme severe de ordin psihologic atat din partea barbatului, cat si a sotiei acestuia, motiv pentru care echipa de medici a decis renuntarea la penisul transplantat.
Analiza anatomica a confirmat ca nu se inregistra nici o reactie de respingere a organului. Pacientul, cu identitate inca necunoscuta, a fost victima unui grav accident. Dupa o saptamana de la acest episod, o echipa de chirurgi de la Spitalul Canton i-a efectuat barbatului o grefa de penis prelevat de la un barbat de 22 de ani aflat in moarte cerebrala. Pacientul putea sa urineze normal dupa zece zile de la operatie. Evident, chirurgii chinezi, autorii acestei premiere medicale, au fost extrem de deceptionati. Dar aceasta poveste a readus in actualitate impactul psihologic al transplantului, mai ales al celui de fata, brate, penis. Potrivit specialistilor, grefele de penis de la donator in moarte cerebrala pun probleme de ordin tehnic, dar nu atat de mari ca problemele psihologice. (Magda Marincovici)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.