Selectarea administratorului Fondului Proprietatea ar putea fi realizata in luna martie-aprilie a anului viitor, listarea la Bursa de Valori Bucuresti urmand sa fie realizata in luna mai, daca Guvernul va aproba ordonanta de modificare a legislatiei
Selectarea administratorului Fondului Proprietatea ar putea fi realizata in luna martie-aprilie a anului viitor, listarea la Bursa de Valori Bucuresti urmand sa fie realizata in luna mai, daca Guvernul va aproba ordonanta de modificare a legislatiei privind Fondul in luna octombrie a acestui an, a declarat presedintele Consiliului de Supraveghere al FP, Alexandru Paunescu, transmite Mediafax. El a mentionat ca este asteptata Ordonanta de Urgenta pentru ca, ulterior, sa fie realizata licitatia in vederea desemnarii unei companii care sa evalueze portofoliul Fondului. Potrivit oficialului Fondului Proprietatea, proiectul de ordonanta este in stadiu de avizare la ministerele de resort. "Nu putem sa creionam cu claritate un calendar, pentru ca nu stim cand apare ordonanta. Dupa momentul aprobarii, ne putem asuma raspunderea pe un calendar de actiune ferm", a spus Paunescu. El a mentionat ca mai trebuie primite avizele de la Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Justitiei. Paunescu a precizat ca in prezent Fondul Proprietatea are 97 actionari privati, care detin circa 0,29% din capitalul social si ca exista 3000 de titluri de despagubire emise (1,5-1,7% din capitalul social). Referindu-se la valoarea dividendelor incasate pana in prezent, presedintele FP a mentionat ca acestea au ramas la acelasi nivel, de 78,5 milioane de lei, provenind de la cinci companii, respectiv Petrom, Primcom, Alro Slatina, Cometex si Posta Romana. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.