Surprinsi in diverse discutii, oamenii de pe scena politica mondiala isi dau arama pe fata cand gura vorbeste, de multe ori, fara ei. Gafele celebritatilor si ale oamenilor politici nu mai constituie o noutate pentru nimeni. Totusi, modalitatile
Surprinsi in diverse discutii, oamenii de pe scena politica mondiala isi dau arama pe fata cand gura vorbeste, de multe ori, fara ei.

Gafele celebritatilor si ale oamenilor politici nu mai constituie o noutate pentru nimeni. Totusi, modalitatile de a le comite depind de la un om politic la altul. Daca unele scapari pot trece neobservate sau intra doar in circuitul glumelor spuse la un pahar de bere, altele pot zgudui din temelii pozitia politica si sociala a nefericitului care gafeaza.
Printre gafele cu efect imediat se numara si cea a lui Trent Lott, liderul Partidului Republican din Senatul SUA. El a fost nevoit sa demisioneze in 2002 dupa ce a opinat ca, in 1948, ar fi preferat sa fi fost ales presedinte candidatul cu idei rasiste si segregationiste, relateaza BBC Online. In seria de scapari nefericite se inscrie si cea a vicepresedintelui american Dan Quayle care, intr-o transmisie tv, a tinut sa corecteze ortografia unui copil, dar si-a taiat craca de sub picioare, pentru ca micutul scrisese corect, iar varianta lui Quayle era gresita. ""Perla"" i-a fost mereu taxata si i-au redus la zero sansele sa devina sef de stat.
TOPUL DUDELOR. Daca s-ar realiza un top al gafelor politice, fostul premier italian Silvio Berlusconi ar fi unul dintre detinatorii primelor locuri. Cea mai suculenta chifteluta a fost atitudinea fata de un europarlamentar german, caruia i-a sugerat ca i-ar putea face rost de un rol de paznic nazist intr-un film. Mult mai spumos este insa presedintele SUA, George W. Bush, care la ultimul summit G8 a fost surprins in timp ce ii spunea premierului britanic, Tony Blair, ca ""Hezbollahul trebuie convins sa inceteze cu acest rahat"". Macar Bush nu a anuntat, in gluma, ca predecesorul sau Ronald Reagen ca SUA va bombarda Rusia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.