Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a respins memoriul depus de conducerea Sportului Studentesc, prin care se contesta decizia Comisiei de Apel a Sistemului National de Licentiere (SNL) din cadrul Federatiei Romane de Fotbal (FRF) pri
Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a respins memoriul depus de conducerea Sportului Studentesc, prin care se contesta decizia Comisiei de Apel a Sistemului National de Licentiere (SNL) din cadrul Federatiei Romane de Fotbal (FRF) privind retragerea licentei gruparii din Regie. Pe 1 august 2006, AS FC Sportul Studentesc a atacat la TAS decizia Comisiei de apel a Sistemului National de Licentiere, prin care s-a admis cererea de retragere a licentei formulata de Viorel Duru, directorul Directiei Licente si Afilieri din cadrul FRF, precum si decizia Comitetului Executiv al FRF, prin care s-a dispus retrogradarea clubului in Liga a II-a, se arata intr-un comunicat al FRF. Avocatul angajat de conducerea FRF pentru acest caz, Justin Stefan, a invocat exceptia de necompetenta a TAS, motivand ca forul de la Lausanne nu poate solutiona, in ultima instanta, decat litigiile avand un element de extraneitate, se precizeaza intr-un comunicat al federatiei. Comisia de Apel a SNL a decis pe 21 iulie retragerea licentei clubului Sportul Studentesc, din cauza datoriilor inregistrate la bugetul statului pe anul 2005, hotarare consfintita si de Comitetul de Executiv al FRF, care a dispus retrogradarea gruparii din Regie in liga secunda. Conducerea FC Sportul Studentesc a atacat decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Contactat telefonic de Mediafax, patronul Sportului Studentesc, Vasile Siman, a spus ca TAS a respins cererea pe baza unor regulamente aplicate retroactiv de FRF. "Cei din federatie au invocat faptul ca nu este de competenta Tribunalului de la Lausanne sa judece acest caz, pe baza unui regulament aplicat retroactiv. Noi ne-am adresat in iulie la Tribunalul de la Lausanne, iar pe 1 august am primit regulamentul de la federatie prin care apare modificarea ca nu ne mai putem adresa forului de la Lausanne. Este o gainarie marca FRF", a acuzat Siman. Patronul clubului din Regie sustine ca urmatorul pas ar fi trimiterea dosarului atat la UEFA, cat si la FIFA. "Cei de la FRF au prezentat respingerea cererii noastre ca pe o victorie a lor, dar nu au obtinut nimic. Tribunalul de la Lausanne nu s-a pronuntat pe problema de fond, ci pe cu totul altceva. Acum vom analiza caile de atac, dar cred ca vom trimite dosarul complet atat la UEFA, cat si la FIFA", a afirmat Siman. Acesta sustine ca angajatii din cadrul FRF sunt "oameni de nimic". "O sa luam regulamentele la puricat sa vedem cine si cand a aprobat aceste regulamente. Pentru mine, federatia este un capitol inchis. Acolo sunt oameni de nimic, care stiu sa faca numai smecherii", a incheiat Siman. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.