Procurorii Parchetului General, sustinuti de luptatori ai unitatii speciale de interventie Aquila, structura de elita a Ministerului de Interne, au descins, ieri, la 12 locuinte din Constanta si Botosani, fiind ridicate 11 persoane implicate in trafi
Procurorii Parchetului General, sustinuti de luptatori ai unitatii speciale de interventie Aquila, structura de elita a Ministerului de Interne, au descins, ieri, la 12 locuinte din Constanta si Botosani, fiind ridicate 11 persoane implicate in traficul de carne vie catre Olanda. Potrivit anchetatorilor, cele 11 persoane au fost audiate sub acuzatiile de trafic de persoane, inclusiv minori, si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.
Procurorii DIICOT au dispus inceperea urmaririi penale fata de 17 persoane acuzate ca s-au constituit intr-o grupare, formata din cetateni romani si olandezi, care recruta tinere din diverse judete ale tarii pe care le transportau la Amsterdam, unde erau exploatate sub amenintare si violenta pe piata prostitutiei din Olanda, veniturile rezultate fiind incasate de catre membrii retelei. Potrivit anchetatorilor, activitatea infractionala era organizata pe trei paliere, in judetul Botosani efectuandu-se racolarea de tinere, in timp ce membrii gruparii din judetul Constanta asigurau transportul acestora in Olanda, iar cei aflati in aceasta tara se ocupau de exploatarea sexuala a fetelor. Cercetarile efectuate au stabilit faptul ca traficantii de carne vie racolau tinerele promitandu-le ca le gasesc locuri de munca in Olanda, in special ca dansatoare, dar si ca lucratoare in bar, dame de companie si chiar culegatoare de masline. In realitate, odata ajunse la Amsterdam, fetele erau obligate sa se prostitueze, prin amenintare ori prin impunerea unor datorii fictive. Mai mult, gruparea se ocupa si de obtinerea documentelor legale de calatorie in Olanda si, in unele cazuri, de initierea tinerelor in vederea practicarii prostitutiei.
Martori protejati
Unul dintre membrii gruparii - care isi desfasura activitatea in Olanda si a fost condamnat in aceasta tara la cinci ani inchisoare pentru trafic de persoane - a continuat sa plaseze pe piata prostitutiei de la Amsterdam tinere din Romania, racolate de sotia sa, prin intermediul firmei la care aceasta era administrator. Anchetatorii au identificat mai multe tinere, victime ale traficului de persoane in care au fost implicati membrii gruparii, acestea fiind audiate in prezenta unor psihologi care le-au si consiliat, avand in vedere ca au fost supuse amenintarilor, agresiunilor si violentelor de catre traficanti. Tinand cont de violenta membrilor retelei, martorii au fost audiati sub identitate protejata. In urma perchezitiilor, anchetatorii au descoperit un pistol de calibrul 9 mm, cu munitie, arma ce a fost confiscata. Totodata au fost ridicate documente de calatorie si de transfer bancar, inscrisuri, bunuri si valori provenite din activitatea infractionala a membrilor retelei, necesare pentru definitivarea cercetarilor. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.