Jucatorii din echipa de Cupa Davis a Coreei de Sud sustin ca au sansele lor in infruntarea cu Romania din meciul de baraj pentru mentinerea in Grupa Mondiala. Vedeta coreenilor este jucatorul Hyung-Taik Lee, locul 58 ATP. Dialogul ziaristilor

Jucatorii din echipa de Cupa Davis a Coreei de Sud sustin ca au sansele lor in infruntarea cu Romania din meciul de baraj pentru mentinerea in Grupa
Mondiala. Vedeta coreenilor este jucatorul Hyung-Taik Lee, locul 58 ATP.

Dialogul ziaristilor romani cu tenismenii care alcatuiesc echipa de Cupa Davis a Coreei de Sud a fost aproape imposibil, avand in vedere ca asiaticii nu cunosc nici o limba de circulatie internationala. Salvatoarea jurnalistilor prezenti la conferinta de presa de la Arenele BNR a fost sotia antrenorului asiaticilor, care avea ceva cunostinte de engleza si care a tradus declaratiile jucatorilor. Fara indoiala, cel mai periculos adversar al echipei Romaniei este Hyung-Taik Lee, care a ajuns saptamana trecuta pana in semifinalele turneului de la Beijing. ""Nu este important cate sanse avem procentual, pentru ca in Cupa Davis rezultatele pot fi surprinzatoare. Nu favoritii sunt cei care castiga de fiecare data. Noi vrem sa intram in Grupa Mondiala si credem in sansele noastre"", a declarat Lee.
INCREZATORI. Numarul 58 in clasamentul ATP, Lee, este adeptul suprafetelor rapide, insa jucatorul coreean a marturisit ca si zgura i-a adus satisfactii si l-a avantajat in unele meciuri. ""Pe zgura, am jucat o finala la Houston si am ajuns in turul doi la Roland-Garros"", a afirmat vedeta coreeana. Lee este neinvins, in 2006, in Cupa Davis, avand cinci victorii (patru la simplu si una la dublu). Anul acesta, Coreea de Sud a jucat doua meciuri, cu India si cu Taipei, si de fiecare data s-a impus cu 4-1.
ECHIPA. Pentru partida cu Romania, capitanul-nejucator al
asiaticilor, Yong-Dae Jeon, a selectionat patru jucatori : Hyung-Taik Lee (nr. 58 ATP), Woong-Sun Jun (nr. 374 ATP), Hee-Seok Chung (nr. 482 ATP) si Kyu-Tae Im. Desi a declarat ca formula exacta de joc va fi stabilita abia astazi, inainte de tragerea la sorti, Jeon a afirmat ca la dublu, cel mai probabil, il va trimite in teren pe Hyung-Taik Lee, acesta urmand sa faca pereche cu Chung.

STIU DE SABAU


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.