""Pentru a scapa de aglomeratia de la Accidente Usoare, politistii s-au gandit sa faca o intelegere cu societatile de asigurari, pentru a prelua aceste «incidente», urmand ca oamenii legii sa duca doar «munca de politie». Sa-i zicem societatea de asigurare X. Nu mai conteza cum se numeste, e acelasi drac. Ai scapat cu bine de politist si acum iti doresti din toata inima sa beneficiezi de binefacerile capitalismului. Donezi 400 de euro pe an, ca sa ai parte de casco full si, desi vei fi tratat ca un infractor - ma rog, chiar daca exagerez, tot esti depunctat - , hotarasti, desi accidentul nu s-a produs din vina ta, sa apelezi la polita Casco.""
AVENTURI POST SCHUMI. ""Ai convingerea ca la o firma particulara nu sunt cozi, doar stii si tu cat timp are un agent de asigurari ca sa te convinga sa semnezi o polita! Crezi ca, in mod sigur, sunt bine organizati si au oameni suficienti sa aiba grija de tine. Intri pe internet si nu exista nici o problema in a identifica locul unde te poti prezenta. Te astepti ca la prima ora sa fie destul de aglomerat, pentru ca tu crezi ca vor fi multi cei ce se vor opri la asigurari in drum spre serviciu, asa ca te hotarasti sa te duci la ora 10:00 la Cobalcescu. Totul e perfect, ajungi la timp, dupa ce dai doua ture de strazi, intrebandu-te «unde or fi ascuns astia parcarea?».
Usor-usor revii cu picioarele pe pamant, iti dai seama ca n-au un loc de parcare, te acomodezi insa cu ideea, mai ales ca ai mai trecut prin asta la politie. Cobori din masina si vezi un domn cu un aparat foto care pozeaza niste masini, il intrebi daca stie unde este biroul pentru accidente al asiguratorului, domnul te masoara de sus pana jos si-ti spune ca poti gasi biroul societatii de asigurari in spate, dar, din cate stie el, nu crede ca mai sunt constatari astazi. Dar tu, care ai vazut prea multe filme, nu te indupleci, pornesti intr-un quest pentru cautarea societatii de asigurari. Si nu e complicat, chiar exista o usa cu o foaie trasa la xerox.""
LA POMUL LAUDAT. ""Urci la etajul 1 si acolo, la un birou, il vezi pe domnul cu aparatul de fotografiat. Lucreaza pentru societatea de asigurari. In sala sunt vreo 15 persoane. Civilizat, te apuci sa citesti toate afisele de pe pereti, ca sa afli care este procedura de lucru, iar dupa 10 minute constati ca nu stii mai multe decat atunci cand ai ajuns. Timid, intrebi pe cineva, afli ca trebuie sa iei un formular din fata domnului cu aparatul si sa-l completezi. Constiincios, te apuci de completat formularul, nu esti ingrijorat, coada pare sa mearga repede. Termini si apoi incepi sa-ti pui alte intrebari... Cum se deruleaza coada? Afli repede ca nu exista numere de ordine si ca trebuie sa intrebi cine este ultimul la rand si sa-i memorezi fata. Ti se pare ciudat, dar nu-i nimic, s-a facut ora 12:00, timpul trece repede. Pe la ora 13:00 mai vin niste persoane nervoase, tocmai din Domnesti, au fost date afara de acolo pentru ca se termina programul, domnul cu aparatul se uita la ei si-i invita vineri (astazi e miercuri) la sediul din Timisoara... Apoi comunica ferm ca programul cu publicul se termina la ora 15:00, intrucat de atunci incep reconstatarile. Timpul trece din ce in ce mai greu si se face ora 14:00. Nu-i nimic, dupa ce ai scapat de politie, o sa scapi tu si de asta.""
IN CERC. ""La 14:30, o tanara soferita de la Patriarhie vine cu parintele sa-si rezolve polita. Evlavioasa, toata lumea ii acorda prioritate. 14:55. Domnul cu aparatul este tot mai nervos, pentru ca programul se termina la ora 15:00, un cetatean cu scoala vietii incearca sa-ti intre in fata, tu stii ca trebuie sa intri azi sau niciodata, asa ca te decizi sa negociezi. La urma urmei, cam asta faci toata ziua, asa ca te decizi sa-i spui: «Am fost inaintea ta la coada, daca esti grabit iti cedez locul, doar nu o sa ne certam pentru nesimtirea altora. Am fost in fata ta, dar, daca tu vrei sa intri primul, te rog!». N-a rezistat psihic, m-a lasat, mai avea o urma de politete. Reusesc, este ora 15:15, in urma aud niste strigate guturale: «Hai, domne, de ce n-ai spus ca ai cinci polite, eu acuma ce fac cu toata lumea asta!?». Nu stiu ce s-a intamplat cu cei ramasi in urma mea, probabil ca asiguratorul, din mila, i-a rezolvat. A doua zi, obosit, plec de la serviciu, un pieton nehotarat pune piciorul pe trecere, opresc brusc, dar din spate aud un zgomot ciudat, un Mercedes s-a oprit puuutin mai in fata decat trebuia... Ma uit la masina si vad ca n-are APROAPE nimic, o secunda imi vine sa crap capul cuiva, apoi ma potolesc. Nu din nou, Doamne!""

Casargoz

GHISEE ONLINE, CA SA FIE!