Incepand din luna octombrie, 5000 de scoli franceze vor organiza teste in vederea obtinerii permisului de pieton de catre elevii din clasele mici, releva ultima editie a saptamanalului parizian Le Point, consultata de Rompres. Operatiunea este menita
Incepand din luna octombrie, 5000 de scoli franceze vor organiza teste in vederea obtinerii permisului de pieton de catre elevii din clasele mici, releva ultima editie a saptamanalului parizian Le Point, consultata de Rompres. Operatiunea este menita sa ii sensibilizeze pe copiii cu varste de 7-9 ani in privinta pericolelor strazii, in conditiile in care acestia incep sa circule singuri. Masura se impune, stiut fiind faptul ca 44 la suta dintre accidentele in care sunt implicati pietoni au loc pe traseul dintre scoala si casa, adauga revista franceza. Un jandarm va prezenta permisul pietonal in clase, iar fiecare elev va primi o brosura in care sunt expuse regulile Codului rutier si sfaturi demne de avut in vedere pentru a circula pe strada. In clasa, un DVD-ROM va prelua ansamblul, impreuna cu secvente de intrebari.
Dupa sase saptamani de pregatire, jandarmul va aplica testul pentru obtinerea permisului, acordandu-le, apoi, elevilor, in mod oficial, permisele in cursul unei ceremonii. Aceasta initiativa, care, deocamdata, are in vedere zona rurala si periurbana ar urma sa fie extinsa la intreg teritoriul in cursul anului viitor, conchide revista pariziana. (D.M.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.