Presedintele Traian Basescu a declarat sambata, cu ocazia spectacolului "Un secol de aur al gimnasticii romanesti", care a avut loc la Sala Polivalenta, ca poate ar fi fost mai bine daca il trimitea pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sa administrez
Presedintele Traian Basescu a declarat sambata, cu ocazia spectacolului "Un secol de aur al gimnasticii romanesti", care a avut loc la Sala Polivalenta, ca poate ar fi fost mai bine daca il trimitea pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sa administreze aurul obtinut de gimnasti. "In ultimii 50 de ani, incepand cu Jocurile Olimpice de la Melbourne, fetele au strans 260 de medalii olimpice, mondiale si europene, iar baietii 70. Un total care aproape atinge greutatea in aur a tezaurului romanesc. Mai bine il trimiteam pe Isarescu la FRG pentru ca ar fi gestionat tot atata aur", a spus in gluma Basescu. Presedintele a afirmat ca a fost surprins sa le vada, la Palatul Cotroceni, pe fostele gimnaste Neli Kim, din fosta Uniune Sovietica, si Nadia Comaneci stand una langa cealalta in aceeasi sala. "M-a surprins sa le vad, in aceeasi sala, scaun langa scaun, pe Neli Kim si Nadia Comaneci, doua campioane ale lumii care au fost rivale, dar care acum sunt prietene. Cel mai marcant moment de la Olimpiada din 1976 a fost acela cand Cristian Topescu nu putea sa pronunte nota Nadiei, zece. Am trait acele momente, cand aveam putine bucurii", a continuat Basescu. Nadia Comaneci a declarat ca este greu de crezut ca o tara mica precum Romania a dat 330 de medalii la fete si baieti. Fosta colega de camera a Nadiei de la lot, Teodora Ungureanu, Dorina cum o alinta "zana", medaliata cu argint in proba pe echipe la Montreal, a declarat ca team-ul de atunci a fost unul de aur pentru Romania. "Sunt mandra ca sunt in mijlocul atator staruri ale gimnasticii romanesti. Ma bucur ca sunt aici, pentru ca probabil la 200 de ani nu o sa mai fim aici. Am dovedit ca Romania a dominat gimnastica mondiala in general. Toata lumea stie ca echipa de la Montreal a fost echipa de aur a Romaniei", a spus Ungureanu. (C.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.