Printr-o fericita coincidenta, tocmai de ziua Inaltarii Sfintei Cruci si "Crisovul Viilor" (14 septembrie), cand traditional la romani incepe culesul viilor, a aparut lucrarea "Vechi soiuri romanesti de vita de vie", sub semnatura cunoscutului oenolo
Printr-o fericita coincidenta, tocmai de ziua Inaltarii Sfintei Cruci si "Crisovul Viilor" (14 septembrie), cand traditional la romani incepe culesul viilor, a aparut lucrarea "Vechi soiuri romanesti de vita de vie", sub semnatura cunoscutului oenolog dr. ing. ec. Ion M. Pusca. Acesta a incercat, pentru prima data in Romania, sa reuneasca in filele cartii soiurile vechi romanesti care au supravietuit in timp, cu vocatia unui "arheolog" al viticulturii reusind sa prezinte intr-un stil romantat viata soiurilor autohtone, unele mai vechi de doua milenii. Sub semnatura academicianului Mugur Isarescu, guvernatorul BNR se afla "Cuvantul inainte"; iar cele 300 de pagini dense, intr-o editie de adevarata arta tipografica, au menirea de a readuce in atentie tezaurul viticulturii romanesti. Cartea este o contributie necesara in contextul actual al afirmarii valorii noastre in Comunitatea europeana. Sunt mentionate peste 100 de soiuri vechi dintre care mai mult de jumatate sunt ilustrate cu imagini color, cititorul ramanand cu impresia ca are in fata un "album" al vinurilor romanesti. Istoriile, legendele si traditiile populare ce se impletesc in aceasta carte dau soiurilor prezentate o identitate binemeritata. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.