Trei elevi romani au fost serios raniti in atacul armat comis miercuri intr-un colegiu din Montreal, au dezvaluit, ieri, surse din cadrul comunitatii romanesti din oras, citate de ZIUA. Conform primelor informatii, cei trei elevi romani sunt in afara
Trei elevi romani au fost serios raniti in atacul armat comis miercuri intr-un colegiu din Montreal, au dezvaluit, ieri, surse din cadrul comunitatii romanesti din oras, citate de ZIUA. Conform primelor informatii, cei trei elevi romani sunt in afara oricarui pericol, desi unul dintre ei se afla inca internat in spital in stare destul de grava. Pana in prezent se cunosc prenumele celor trei elevi: Catalin a fost cel mai grav ranit, fiind impuscat de doua ori in regiunea abdomenului. Conform primelor informatii obtinute de ZIUA de la elevi romani din colegiul Dawson, Catalin s-a aflat aproximativ doua zile in stare critica la spital, fiind intretinut artificial in viata de medici, insa si-a revenit ieri seara, iar starea sa a devenit stabila. Totusi, informatiile despre starea lui sunt inca contradictorii, nefiind pana in prezent confirmate de surse oficiale. Silviu, cel de-al doilea elev roman ranit, a fost atins in umar si bazin, insa este in afara oricarui pericol. Al treilea roman impuscat este Mihai, care a fost deja externat, fiind impuscat in picior.
Reamintim ca un barbat canadian a deschis focul, miercuri in jurul pranzului, in interiorul colegiului Dawson din Montreal, in care se aflau la acea ora cateva mii de elevi canadieni. O eleva de 18 ani si-a pierdut viata in incident, iar alti 20 de elevi au fost raniti, dintre care ieri se aflau inca spitalizati in stare critica cinci elevi. Pana in prezent, Spitalul General din Montreal, unde se afla internati cei cinci raniti grav, nu a dat publicitatii identitatea acestora.
Conform primelor informatii dezvaluite de Politie, cauza mortii atacatorului a fost sinuciderea, desi in primele doua zile s-a crezut ca acesta a fost lichidat de politisti, la scurt timp dupa sangerosul atac. Agresorul avea in casa o colectie de trei arme de foc, toate cumparate legal de pe teritoriul Canadei, factor care a aprins imediat dezbaterea privind accesul foarte facil al tinerilor la arme de foc pe teritoriul canadian.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.