Actionarii Petromservice au decis, ieri, vanzarea pachetului de 304.000 de actiuni detinute la Romexterra, reprezentand 0,633% din capital, bancii ungare MKB, pentru 1,82 milioane de lei, transmite Mediafax. Banca ungara MKB, subsidiara a institutiei
Actionarii Petromservice au decis, ieri, vanzarea pachetului de 304.000 de actiuni detinute la Romexterra, reprezentand 0,633% din capital, bancii ungare MKB, pentru 1,82 milioane de lei, transmite Mediafax. Banca ungara MKB, subsidiara a institutiei germane de credit BayernLB, a lansat, in 24 iulie, o oferta de preluare a actiunilor Romexterra la un pret de sase lei pe actiune, cu putin peste dublul valorii nominale. Pentru pachetul majoritar, MKB va plati 40 de milioane de euro. Banca ungara va deveni actionarul majoritar al Romexterra Bank, pana la inceputul lunii octombrie, dupa ce si-a asigurat 50% plus o actiune din capitalul bancii. Cerinta minima pentru a deveni actionarul Romexterra era legata de asigurarea pachetului mentionat. Oferta MKB este derulata printr-o societate cipriota, Demera Investments, care urmeaza sa transfere actiunile catre banca. Banca are circa 100.000 de actionari persoane fizice care detin 77,13% din totalul actiunilor bancii. Operationala din martie 1994, Romexterra a fost infiintata de un grup de firme cu activitati in industria petroliera si a gazelor naturale. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.