In urma scandalului de dopaj in care este implicat vicecampionul european Ninel Miculescu, ieri, conducerea ANS a anuntat ca sportivul depistat pozitiv la Europenele din Polonia, precum si tehnicienii implicati in pregatirea lui, vor fi nevoiti sa re
In urma scandalului de dopaj in care este implicat vicecampionul european Ninel Miculescu, ieri, conducerea ANS a anuntat ca sportivul depistat pozitiv la Europenele din Polonia, precum si tehnicienii implicati in pregatirea lui, vor fi nevoiti sa returneze sumele de bani primite pentru performanta continentala, desi banii nu au ajuns efectiv in conturile celor vizati. "ANS, luand act de ultimul caz de dopaj, a decis recuperarea sumelor acordate ca premii pentru rezultatele obtinute la Campionatele Europene de haltere din luna mai, din Polonia, de la persoanele ce se fac responsabile: sportivi, tehnicieni, conducerea FRH, aceasta masura alaturandu-se celorlalte prevederi disciplinare pe plan sportiv, in conformitate cu legislatia si Codul Mondial Anti-doping", se mentioneaza intr-un comunicat al ANS. Afland de reactia ANS, presedintele FR Haltere, Nicu Vlad, a declarat, ieri, pentru Mediafax, ca sportivii si antrenorii nu au primit nici un ban pentru medaliile obtinute in Polonia, desi au trecut aproape trei luni de la competitie. "Sa stea toata lumea linistita, ca noi nu am primit nimic! Sportivii nu si-au luat banii, asa ca nu au ce sa returneze", a spus Nicu Vlad, adaugand ca, pentru moment, singurul caz de dopaj confirmat este cel al halterofilului Ninel Miculescu, desi cotidianul francez "L'Equipe" a anuntat ca in aceeasi situatie s-ar mai afla alti doi romani, situatie in care Romania risca sa fie exclusa pentru un an din toate intrecerile internationale. Misterul banilor a fost elucidat de vicepresedintele ANS, Liviu Cepoi, care a declarat ca primele pentru rezultatele halterofililor au fost aprobate, dar este posibil ca banii sa nu fi ajuns inca in conturi. "Stiu ca au fost aprobate primele, dar banii sunt probabil inca pe drum daca nu au ajuns la sportivi. Acum probabil ca nici nu vor mai ajunge la cei implicati in cazul de dopaj", a subliniat Cepoi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.