Procurorii anticoruptie care instrumenteaza dosarul Zambaccian i-au prezentat, ieri, fostului presedinte al Consiliului de Conducere din cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii, Irina Jianu, materialul de urmarire penala. Fostul inspector a sta
Procurorii anticoruptie care instrumenteaza dosarul Zambaccian i-au prezentat, ieri, fostului presedinte al Consiliului de Conducere din cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii, Irina Jianu, materialul de urmarire penala. Fostul inspector a stat patru ore la DNA. La iesirea de la intalnirea cu procurorii, avocatul Irinei Jianu a precizat ca s-au studiat actele din dosar si ca urmeaza, saptamana viitoare, sa mai aiba o intrevedere cu anchetatorii anticoruptie. La randul ei, Jianu a negat ca ar fi dat mita fostului premier, spunand ca "nu vede legatura" dintre ea si Nastase in acest caz. "Nu stiu care este legatura, in aceste dosare, intre mine si Adrian Nastase", a spus Jianu, care a respins ideea ca i-ar fi dat mita lui Adrian Nastase.
Dare de mita
Irina Paula Jianu este invinuita in dosarul Zambaccian alaturi de Adrian Nastase, Dana Nastase, Miron Mitrea si fostul consul general al Romaniei la Hong Kong, Ioan Paun, fiind acuzata de dare de mita. Conform anchetatorilor ea i-ar fi dat lui Adrian Nastase 100.000 de dolari, contravaloarea mai multor bunuri aduse din China, si 1.200.000 de lei noi, reprezentand contravaloarea tamplariei din aluminiu si lemn cu geam termopan executata la imobilele ex-premierului din Bucuresti si Cornu. In schimbul banilor, Jianu ar fi fost numita si mentinuta in functia de inspector general de stat si presedinte al Consiliului de Conducere la Inspectoratul de Stat din Constructii. "Din actele premergatoare efectuate pana la aceasta data, rezulta ca invinuitul Adrian Nastase ar fi primit peste 100.000 de dolari (reprezentand contravaloarea unor bunuri importate din China) si 1.200.000 de lei (reprezentand contavaloarea tamplariei din aluminiu si lemn cu geam termopan, executata la imobilele din Bucuresti, strada Zambaccian nr. 16, sector 1 si comuna Cornu, judetul Prahova)", sustin procurorii anticouptie. Anchetatorii arata, de asemenea, ca "in schimbul foloselor mentionate, invinuitul Adrian Nastase, impreuna cu un alt functionar guvernamental, ar fi dispus numirea si mentinerea invinuitei Irina Paula Jianu in functiile de inspector general de stat si presedinte al Consiliului de Conducere la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC)". (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.