Doi membri ai Parlamentului European vor merge luni in cartierul Apalina din Reghin, pentru a se informa in legatura cu conflictul dintre fortele de interventie ale Politiei si membri ai comunitatii romilor, in urma caruia mai multe persoane au fost
Doi membri ai Parlamentului European vor merge luni in cartierul Apalina din Reghin, pentru a se informa in legatura cu conflictul dintre fortele de interventie ale Politiei si membri ai comunitatii romilor, in urma caruia mai multe persoane au fost ranite. In urma acestei vizite, Viktoria Mohacsi si Katalin Levai, membri in Parlamentul European, vor sustine o conferinta de presa. "Membrii Parlamentului European sunt ingroziti de astfel de actiuni, care contravin standardelor europene legale si etice, in momentul cel mai sensibil al procesului de aderare", se mentioneaza intr-un comunicat de presa, citat de Mediafax.
Seful Inspectoratului de Politie Judetean Mures, comisarul-sef Ioan Nicolae Cabulea, a declarat ca fortele de ordine au actionat perfect legal in ciocnirea violenta dintre romi si oamenii legii petrecuta saptamana trecuta. Seful IJP Mures a spus ca este decis sa aplice legea in Apalina si ca va avea discutii in acest sens cu liderul tiganilor din cartier, locuit in majoritate de aceasta enie.
Politisti atacati
Doi luptatori din cadrul fortelor de interventie ale Politiei si 15 participanti la un conflict cu fortele de ordine au fost raniti, saptamana trecuta, in municipiul Reghin, in urma unui incident petrecut in cartierul Apalina. Scandalul a fost generat de agresarea unui politist pe o terasa din localitate. Reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Mures au declarat ca ofiterul, care era in concediu medical, a fost acostat de doi indivizi, care l-au amenintat atat pe el, cat si pe membrii familiei sale. Din primele cercetari a reiesit ca Augustin B., de 33 de ani si Attila C., de 27 de ani, cu antecedente penale, fusesera cercetati, intr-un dosar penal de respectivul politist. Pentru retinerea celor doi s-a constituit o echipa operativa la Politia Municipiului Reghin, formata din sapte luptatori DIAS, care s-au dus la domiciliul celor doi, din cartierul Apalina. Fortele de ordine au fost atacate cu rangi, furci si bolovani de catre mai multi tigani. Agresorii au incercat chiar sa-i dezarmeze pe politisti, motiv pentru care fortele de interventie au fost nevoite sa riposteze cu mijloacele din dotare, respectiv arme cu gloante de cauciuc si gaze iritant-lacrimogene. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.