Deputatul PRM Lia Olguta Vasilescu a depus, ieri, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie noi documente privind averea ministrului democrat al Transporturilor, Radu Berceanu. Parlamentarul a declarat ca a prezentat mai multe docu
Deputatul PRM Lia Olguta Vasilescu a depus, ieri, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie noi documente privind averea ministrului democrat al Transporturilor, Radu Berceanu. Parlamentarul a declarat ca a prezentat mai multe documente care-l privesc pe ministrul Transporturilor si care au legatura cu vechea plangere a sa privind falsul in declaratii pe care Radu Berceanu l-ar fi facut in momentul depunerii declaratiei de avere. Olguta Vasilescu a precizat ca, in urma depunerii de noi acte la Parchetul General, pe numele lui Berceanu va fi deschis un nou dosar penal. De asemenea, ministrul ar trebui suspendat din functie. "Asa cum am spus, am depus documentele la Parchetul General in dosarul lui Radu Berceanu. S-a inchis dosarul in timp record, fara sa astepte sa mai depun documentele noi. In cursul zilei de ieri (n.r. - joi), mi s-a spus ca Parchetul General va deschide un nou dosar pe numele lui Radu Berceanu", a spus, citat de Mediafax, deputatul Vasilescu. Parlamentarul Partidului Romania Mare a mai mentionat ca, la inceputul saptamanii viitoare, ii va cere presedintelui Traian Basescu suspendarea din functie a lui Radu Berceanu. "Este un caz similar celui al ministrului Apararii, Teodor Atanasiu, care a fost suspendat din functie pentru ca are dosar penal", a aratat Olguta Vasilescu.
Ancheta inchisa
Deputatul PRM sustinea, la mijlocul lunii iulie, in cadrul unei conferinte de presa, ca detine noi dovezi in cazul plangerii pe care a facut-o la Parchetul General in cazul senatorului Radu Berceanu. "Stiu ca actele au fost primite de Autoritatea Nationala de Control (ANC). Am facut o interpelare catre premier, pentru a-mi spune daca aceste documente mai exista, pentru ca a fost un scandal in care a fost implicat Victor Ponta si in care se spunea ca au disparut acte. Am asteptat si mi s-a spus ca acele documente exista, insa domnul procuror nu a mai avut rabdare si a inchis cazul, solutionandu-l cu NUP", declara Olguta Vasilescu.
Reamintim ca Parchetul instantei supreme a dispus neinceperea urmaririi penale in dosarul in care Radu Berceanu era acuzat de Olguta Vasilescu ca nu si-ar fi declarat actiunile detinute la o firma.
In urma verificarilor, anchetatorii au constatat ca societatea la care ministrul democrat al Transporturilor ar fi avut actiuni era radiata in momentul depunerii declaratiei de avere. In consecinta, Radu Berceanu nu avea obligatia sa declare acele actiuni. (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.