Votarea, in cadrul referendumului pentru independenta Transnistriei programat pentru 17 septembrie, a inceput in primele zile ale acestei saptamani. Electoratul voteaza, ca la comanda, intr-un referendum care, cel mai probabil, nu va fi recunoscut
Votarea, in cadrul referendumului pentru independenta Transnistriei programat pentru
17 septembrie, a inceput in primele zile ale acestei saptamani. Electoratul voteaza, ca la comanda, intr-un referendum care, cel mai probabil, nu va fi recunoscut de nimeni.
CU DOUA FETE. Exponentii regimului transnistrean sustin ca au decis sa deschida sectiile de votare mai devreme, pentru a le permite si celor care nu se vor afla duminica in Transnistria sa voteze. In realitate, directorul Asociatiei pentru Democratie Participativa din Chisinau, Igor Botan, crede ca Tiraspolul incearca sa controleze care este dispozitia cetatenilor si, in caz de forta majora, sa intervina pentru ""a repara"" rezultatele si a le face favorabile autoritatilor.
Pozitia Rusiei in aceasta chestiune este mai mult decat ambigua. Oficial, Moscova a subsemnat Declaratiei Consiliului Europei prin care a invalidat anticipat rezultatele referendumului. In paralel, MAE rus a anuntat ca va tine cont de rezultate in procesul de negocieri pentru solutionarea diferendului transnistrean. Pe site-ul ministerului a aparut un comentariu in care diplomatia rusa face aluzie la introducerea noului regim vamal pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene care obliga exportatorii transnistreni sa se inregistreze la Chisinau. (Vitalie Calugareanu, Chisinau)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.