Andrei Sebastian poate supravietui numai daca i se va face transplantul de ficat din Belgia. La numai cateva luni de la nastere, baiatul cu zambet larg si cu pofta de joaca a fost diagnosticat cu sindromul Alagille, o malformatie genetica ce afecteaz

Andrei Sebastian poate supravietui numai daca i se va face transplantul de ficat din Belgia. La numai cateva luni de la nastere, baiatul cu zambet larg si cu pofta de joaca a fost diagnosticat cu sindromul Alagille, o malformatie genetica ce afecteaza in special ficatul, prin lipsa cailor biliare intrahepatice.

Pielea ii este din ce in ce mai galbena. Ochii, si ei invadati de culoarea infectiei. Bilirubina i-a cotropit tot organismul. Nu poate manca, nu poate dormi, burtica ii este foarte umflata, pruritul a devenit insuportabil. Din cauza scarpinatului, peste tot, pe fata si pe corp e plin de cicatrici. Sebastian are doar 2 ani, dar cantareste cat altii la 1 an - 9,7 kg, la doar 80 cm. Desi oboseste foarte repede, Sebi, cum este alintat de parinti, este un copil vesel, istet si dornic sa invete cat mai multe cuvinte.
""ICTER PRELUNGIT"". Andrei Sebastian Slavescu a aparut pe lume grabit si hotarat, desi avea doar 36 de saptamani si doar doua kilograme jumatate. ""Era minunea pe care numai Dumnezeu putea sa o infaptuiasca"", spune mama baiatului, Irina. ""Sebi a fost copilul dorit si mult asteptat, pentru care am facut luni de zile tratament. Mi-am facut analizele si ecografiile, stateam cu emotii inainte de fiecare test si eram mereu fericita la vestea ca totul este bine."" Dupa o saptamana de la nastere, cand parintii au observat ca icterul nu-i trece si ca ochii baiatului incep sa fie impaienjeniti de culoarea galbena, intrebarile si nelinistile au inceput sa apara. Au urmat zile de cutreierat prin spitale si nopti de chin in care doar credinta in Cel de Sus si dragostea pentru fiul lor le intareau increderea ca o sa fie bine.
VESTEA AMARA. In decembrie 2004, cand Sebi implinise 3 luni, a sosit si primul diagnostic: atrezie de cai biliare intra si extrahepatice. Devastator pentru parinti, mai cu seama ca aflasera ca, in acele conditii, sansele ca micutul sa traiasca pana la varsta la care ar fi putut fi operat erau nule. ""Eram distrusi. In spital am vazut camere pline cu copilasi bolnavi si cu parinti disperati. Doctori care nu se mai implicau emotional"", descrie mama copilului imaginile din spital. De-atunci au inceput cercetarile pe cont propriu. Le era imposibil sa accepte ca lumina existentei lor va straluci doar o vreme. Si-au adunat fortele, au privit la chipul bland si frumos al copilului lor si au inceput batalia pentru viata lui Sebi. ""Dupa cateva saptamani de analize si internari am luat legatura pe internet cu o echipa de medici din München. In urma fotografiilor si a analizelor pe care le-am trimis au pus diagnosticul de sindrom Alagille. Pentru noi era o bucurie imensa, deoarece aflaseram ca cei diagnosticati cu Alagille ajung la varsta transplantului.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.