La 1 septembrie anul acesta, in Franta a fost lansat volumul ""Sexus Politicus"", scris de doi jurnalisti: Christophe Deloire si Christophe Dubois de la publicatiile Le Point si Le Parisien. Concluzia: cu cat demnitarii urca pe scara politica, cu a

La 1 septembrie anul acesta, in Franta a fost lansat volumul ""Sexus Politicus"", scris de doi jurnalisti: Christophe Deloire si Christophe Dubois de la publicatiile Le Point si Le Parisien. Concluzia: cu cat demnitarii urca pe scara
politica, cu atat le creste apetitul sexual.

Succesul editorial are, evident, si explicatii. Intr-o lume sufocata de concepte seci, declaratii prafuite si personaje scortoase, ""Sexus Politicus"" rupe acest ritm artificial. Cartea da cititorului sansa de a vedea fata nevazuta a unor personaje contemporane, stimabile, votate de el insusi spre a se plasa confortabil in elita politicii.
Cei doi autori ajung la concluzia ca obsesia barbatilor politici e talia. Ati putea crede ca, din cauza muncii sedentare, talia lor s-a ingrosat si au devenit obsedati de modul cum sa revina la dimensiunile de odinioara. E si asta. Dar la aceasta obsesie se mai adauga inca una: sexul. Cu cat functia este mai inalta, cu atat politicianului ii creste libidoul. Cei doi jurnalisti ne dezvaluie documentat si la obiect escapade amoroase ale unor presedinti ai Frantei. Puterea pare sa fie un puternic afrodiziac, transformandu-i pe politicieni in veritabili ""vanatori de fuste"". Aventurile din zona elitei politicienilor englezi si americani sunt, in opinia celor doi jurnalisti, niste copii palide in comparatie cu ""exploziile sefilor nostri de stat"". Aflam ca Valery Giscard da€™Estaing manifesta o slabiciune cu totul aparte pentru actrite, Mireille Darc si Sylvia Krystel fiind doua dintre divele ""favorite"".
Si presedintele Francois Mitterrand avea pasiunea ""de a colectiona femei"". Intre doua dosare, Mitterrand rezerva un timp special pentru haremul sau. Pentru Mitterrand, o seara se putea numi reusita doar in compania unei atragatoare fiice a Evei.
Nici actualul presedinte nu se poate bate in piept cu fidelitatea pastrata primei doamne, Bernadette. In cercurile demnitarilor circula ca odinioara la curtile regale diverse anecdote taioase, care exprima ""nelinistea"" primelor doamne despre modul cum isi petrec serile iubitii lor soti. Ce-i drept, traditia curtilor regale franceze este extrem de bogata in regi ale caror inimi erau periodic la cheremul curtezanelor. Decorul s-a schimbat, dar naravul - ba. In prezentarea facuta lucrarii de editor, acesta nu se sfieste sa spuna ca nu s-a schimbat mai nimic: puterea ramane obsedata de femei. Sotiile fac parte din strategiile prezidentiale, amantele sau curtezanele provoaca ""cutremure"", care foarte rar ""zgaltaie"" familia, insa cu certitudine treburile tarii.

TELENOVELA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.