Statul va acorda fermierilor un sprijin financiar in valoare de 150 lei noi (1,5 milioane lei vechi) pentru fiecare hectar de teren cultivat in aceasta toamna, conform unei Ordonante de Urgenta aprobate ieri de Guvern. Ministrul Agriculturii, Gheorgh
Statul va acorda fermierilor un sprijin financiar in valoare de 150 lei noi (1,5 milioane lei vechi) pentru fiecare hectar de teren cultivat in aceasta toamna, conform unei Ordonante de Urgenta aprobate ieri de Guvern. Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat ca aceasta suma reprezinta un sprijin pentru procurarea de seminte pentru insamantat, ingrasaminte si pesticide. "Estimam circa 1,8 milioane hectare de teren cultivate cu grau si diferenta cu orz, orzoaica si rapita", a precizat ministrul Flutur. O alta decizie de astazi a Executivului se refera la un sprijin de 70 miliarde lei vechi acordat pentru sectorul legume-fructe. "Este vorba de circa 34.000 tone de legume si fructe. Vom da o subventie pe tona pentru produsele care merg spre industrializare", a precizat ministrul Flutur. Guvernul a mai decis acordarea unei prime de 3.000 de lei vechi pentru fiecare litru de lapte livrat spre procesare si care respecta normele UE. Daca laptele livrat indeplineste doar cerintele "Programului de actiuni pentru imbunatatirea calitatii si salubritatii laptelui materie prima", prima de care beneficiaza producatorii este de 1.500 lei vechi/litru. Gheorghe Flutur a anuntat ca Guvernul a adus modificari si la subventiile date in zootehnie, in functie de noile praguri de performanta a animalelor. Astfel, prima anuala acordata pe cap de vaca mediu furajata, in functie de productia fizica de lapte livrata va fi intre 75 lei RON/cap (la livrarea cantitatii de minimum 500 l/cap/an) si 400 lei RON/cap (la livrarea cantitatii de minimum 4.500 l/cap/an). (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.