National Bank of Greece si banca ungara OTP vor depune ofertele financiare imbunatatite pana la data de 10 octombrie, potrivit noului calendar stabilit de Comisia de Privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), transmite Mediafax. "Saptama
National Bank of Greece si banca ungara OTP vor depune ofertele financiare imbunatatite pana la data de 10 octombrie, potrivit noului calendar stabilit de Comisia de Privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), transmite Mediafax. "Saptamana viitoare va fi redactata forma finala a contractului de privatizare, care va fi transmisa Guvernului pentru aprobare. Mai trebuie clarificate niste aspecte, printre care si prevederea potrivit catreia statul pastreaza o cota de 25% din actiunile CEC, mai exact modalitatile de conservare a participatiei", au declarat surse apropiate procesului. Reamintim, la inceputul acestei saptamani, firma de consultanta KPMG a transmis Comisiei de Privatizare raportul unui audit limitat privind datele financiare ale CEC dupa primele sase luni. Ultima etapa a procesului presupune doar criterii financiare, pretul fiind elementul exclusiv de departajare a ofertantilor. Potrivit unor surse bancare, la depunerea ofertelor angajante neimbunatatite, NBG ar fi inaintat o suma de peste 500 de milioane euro, in timp ce OTP a avut o oferta mai mica, dar peste 450 de milioane de euro. Statul vinde 69,9% din actiuni, pachet in care este inclusa si cota de 9,9% care, potrivit legii, revine Fondului Proprietatea, a carei contravaloare va fi transferata Fondului dupa vanzare. Un pachet de 5% din actiuni va fi vandut salariatilor CEC si pensionarilor cu ultimul loc de munca la institutia de credit. Actiunile ramase in portofoliul statului dupa finalizarea privatizarii vor fi vandute, partial sau in intregime, prin oferta publica pe piata interna si/sau externa de capital, inclusiv catre actionarii existenti. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.