Peste 80% din echipamentele militare ale armatei romane sunt imbatranite, iar unele sisteme de aparare-integrare ridica probleme serioase. Aceasta este concluzia unei evaluari semnate de analistul militar Radu Tudor, care urmeaza sa apara in paginile
Peste 80% din echipamentele militare ale armatei romane sunt imbatranite, iar unele sisteme de aparare-integrare ridica probleme serioase. Aceasta este concluzia unei evaluari semnate de analistul militar Radu Tudor, care urmeaza sa apara in paginile saptamanalului american ""Janea€™s Defence"".

Articolul citeaza un raport al Ministerului roman al Apararii Nationale. In document sunt subliniate schimbarile ce urmeaza sa aiba loc in urmatorii ani, atat la nivelul echipamentelor, cat si la cel al personalului militar. ""Cresterea graduala a achizitiilor facute trebuie sa ajunga, pe termen lung, la 30%-40% din bugetul alocat Apararii"", se arata in raport.
PUNCTE SLABE. Principalele probleme semnalate sunt echipamentele pentru timp de noapte, cele pentru aparare chimica si biologica si sistemele de aparare antiaeriana. La aceste capitole, toate inzestrarile actuale ale armatei trebuie inlocuite, pentru ca nu corespund cerintelor NATO.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.