Dinamo a plecat ieri la pranz spre Grecia, pentru confruntarea de diseara cu Xanthi Skoda, din turul intai al Cupei UEFA. "Cainii rosii" s-au declarat extrem de optimisti in privinta intalnirii cu artagoasa echipa elena, declarand ca tintesc la calif
Dinamo a plecat ieri la pranz spre Grecia, pentru confruntarea de diseara cu Xanthi Skoda, din turul intai al Cupei UEFA. "Cainii rosii" s-au declarat extrem de optimisti in privinta intalnirii cu artagoasa echipa elena, declarand ca tintesc la calificarea in grupele competitiei. Totusi, Mircea Rednic (foto) a tinut sa le mai taie din elan elevilor sai. "Xanthi nu este o echipa slaba! Va fi un meci dificil. Xanthi este o echipa omogena, cu jucatori masivi, care practica un stil de joc englezesc. Am incredere in jucatori, pentru ca, pana acum, au avut numai reusite. Vom pregati serios acest meci, pentru ca obiectivul este calificarea in grupele Cupei UEFA", a spus Rednic pe aeroport. Antrenorul lui Dinamo a marturisit ca ii este teama de avion in general, cand a fost intrebat daca se asteapta ca delegatia dinamovista sa aiba dificultati in aer, asa cum a avut rivala din Ghencea la plecarea spre Kiev. "Mie mi-e oricum frica, nu are legatura cu ce s-a intamplat cu avionul Stelei. Ar fi prea mare coincidenta sa se mai intample ceva. Si nu sunt singurul caruia ii este frica sa mearga cu avionul. Am avut experiente de genul acesta mai ales cand mergeam in turnee in America de Sud", a spus Rednic. Revenind la jocul de azi cu Xanthi, tehnicianul "cainilor" a precizat ca nu s-a decis asupra formulei de atac pe care o va folosi in Grecia, el avand trei "varfuri" de calibru in lot: Ionel Ganea, Ionel Danciulescu si Claudiu Niculescu. "I-am luat cu mine pe toti trei", s-a amuzat Rednic. "Cine a fost rezerva a dat gol meciul urmator. A fost Claudiu rezerva, meciul urmator cand a intrat, a dat gol. A fost Ganea rezerva, meciul urmator a dat patru goluri. Danciu acum, a inscris de doua ori. Am atacanti de cinci stele!", s-a mandrit Rednic, neexcluzand nici varianta de a incepe cu toti trei titulari.
Badea: "Emotia e bine gestionata"
Nicolae Badea, presedintele Consiliului de Administratie al lui Dinamo, s-a declarat ieri increzator ca echipa va reusi sa acceada in grupele Cupei UEFA. "Dinamo trebuie sa se califice in grupe pentru a confirma ca prezenta de anul trecut putea fi continuata cu putina sansa", a spus Badea, facand aluzie la golul anulat dinamovistilor anul trecut in meciul cu Olympique Marseille, in ultimul meci din grupa si care le-ar fi adus "cainilor" calificarea in primavara europeana. "Important e ca declaratiile jucatorilor denota maturitate si cu totii suntem constienti de ce inseamna acest parcurs international. Emotia e bine gestionata", a completat presedintele dinamovist. Incercand sa faca o paralela intre partida de azi si dubla de anul trecut, cu Everton, din aceeasi faza a competitiei, Badea a gasit putine elemente comune, desi cu o zi inainte declarase ca si-ar dori acelasi dezondamant. "E greu sa compari Xanthi cu Everton. Sper ca Dinamo va reedita acea evolutie de exceptie care a produs o emotie internationala. Nu va fi insa o confruntare usoara", a incheiat seful dinamovist. "Avem o echipa valoroasa si vom obtine un rezultat bun. Calificarea se va juca in ambele manse. Nu e decisiv meciul de maine (n.r. de astazi)", a comentat, la randul sau, Vasile Turcu, actionar la Dinamo. (B.G.)
Mitica a dat Ucraina pe Grecia
Foto: Mediafax Invitat de Steaua la Kiev pentru meciul de aseara din Liga Campionilor, Dumitru Dragomir, seful LPF, a refuzat politicos, preferand sa insoteasca pe Dinamo la Xanthi. La plecare, Mitica a explicat ca a decis sa mearga la Xanthi pentru a evita frigul de la Kiev si pentru ca are "boala prezidentiala". Intrebat daca se teme ca Dinamo ar putea pierde in deplasarea in care tocmai pleca, Dragomir a raspuns: "Mi-e frica doar sa nu ploua!", semn ca s-a molipsit de optimism de la colegii sai de delegatie. Seful LPF a refuzat sa dea vreun pronostic, afirmand, la fel de binedispus ca "le nimeresc si nu mai vreau". In trecut, Dragomir a nimerit, intr-adevar, cateva rezultate ale echipelor romanesti in cupele europene, motiv pentru care s-a autointitulat "oracolul de la Balcesti". (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.