Tatal interpretei Loredana, Vasile Groza, este un scriitor talentat. Pe vremea lui Ceausescu a lucrat la celebra revista Urzica, iar acum scrie epigrame, povesti, ghicitori si poezii. Din anul 1960 dateaza prima poezie a lui Vasile Groza, acum in

Tatal interpretei Loredana, Vasile Groza, este un scriitor talentat. Pe vremea lui Ceausescu a lucrat la celebra revista Urzica, iar acum scrie epigrame, povesti, ghicitori si poezii.

Din anul 1960 dateaza prima poezie a lui Vasile Groza, acum in varsta de 69 de ani: ""Eram foarte indragostit de o pustoaica bruneta, Mia, numai ca ea ma trata doar ca pe un amic, nicidecum nu ma lua prea in serios. Dupa atatia ani, pot spune ca tot ea a ramas muza mea, desi acum e o baba"", spune el.

PREMIAT. Vasile se poate lauda cu a sa carticica de povesti ""Lumea Printesei Blu"", aparuta anul trecut la Editura Fundatiei PRO si pentru care a fost premiat la Targul de Carte. Dar munca lui nu se limiteaza doar la atat: ""Am scris 70 de povesti, 300 de poezii, dar si scenarii, piese de teatru, epigrame, ghicitori si proza scurta: ""Noaptea dau randament, atunci am inspiratie, caci si asa sotia mea nu ma mai solicita. Mie imi place sa scriu cu pixul, insa fiul meu, Cristi, mi le culege la calculator, el fiind si corectorul meu. In ceea ce o priveste pe Lori, ea doar ma critica. Nici macar nu vrea sa cante pe versurile mele. Spune ca sunt prea siropoase, ca sunt un poet depasit"". Vasile Groza are simtul umorului: ""Imi plac epigramele, de fapt le gandesc atunci cand ma enerveaza cineva, cum este cazul familiei Columbeanu: «Se potrivesc dansul cu dansa/ Si sunt asa de apropiati/ Precum e junghiul si cu tusea/ I-aduna banii consumati»"". Mai mult, tatal artistei doreste sa faca un film pe calculator, o replica la ""Stapanul inelelor"", intitulat ""Stapanii banutului de aur"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.