Umilita in sezonul trecut, 0-3 la Lyon, Real Madrid nici nu concepe sa piarda in aceasta seara pe ""Gerland"". Mai ales ca echipa lui Fabio Capello este considerata a treia favorita la cucerirea trofeului. Desi pentru romani meciul serii se va juc

Umilita in sezonul trecut, 0-3 la Lyon, Real Madrid nici nu concepe sa piarda in aceasta seara pe ""Gerland"". Mai ales ca echipa lui Fabio Capello este considerata a treia favorita la cucerirea trofeului.

Desi pentru romani meciul serii se va juca la Kiev, in grupa E se va disputa tot in aceasta seara o confruntare la fel de importanta: Lyon - Real Madrid. Cele doua favorite ale grupei pornesc la drum cu ganduri mari. Madrilenii urmaresc in acest sezon cucerirea celui de-al zecelea trofeu, in timp ce francezii viseaza sa treaca, in sfarsit, de sferturi.
REVEDERE. Lyon si Real vor avea astazi o senzatie de ""deja-vu"". Cele doua echipe s-au intalnit si in sezonul trecut, tot in faza grupelor, ba mai mult, chiar in prima partida. Atunci a fost o seara de cosmar pentru spanioli, francezii castigand cu 3-0, cu toate cele trei goluri marcate in prima jumatate de ora. Egalul, 1-1, din retur, le-a permis fotbalistilor din Hexagon sa termine pe primul loc. ""Dubla"" din editia trecuta a fost singura confruntare precedenta dintre cele doua formatii.
REVANSA. Acestea fiind datele problemei, e de inteles ca ibericii cauta sa se razbune. Si au toate sansele. Fata de anul trecut, Realul pare o echipa mai solida. Lucru la care a contribuit fara doar si poate antrenorul Fabio Capello, dar si noile achizitii: Cannavaro, Emerson, Van Nistelrooy sau Mahamadou Diarra. De altfel, la casele de pariuri, gruparea madrilena a devenit a treia favorita la castigarea Ligii Campionilor, dupa Barcelona si Chelsea. Transferat de la Lyon la Real in aceasta vara, Mahamadou Diarra se intoarce pe ""Gerland"" de partea cealalta a baricadei. ""Sunt foarte bucuros ca voi avea ocazia sa-mi vad fostii colegi. Voi putea vorbi putin in limba franceza si imi voi reintalni vechii prieteni. Dar nici prin gand nu-mi trece sa pierd"", a spus jucatorul din Mali, cel mai bun pasator al ""albilor"" in acest debut de sezon.
DORINTA. In ceea ce priveste pe Lyon, desi domina campionatul francez de cinci ani, nu a reusit niciodata performante remarcabile in Liga. La ultimele trei editii, drumul baietilor lui Gerard Houllier s-a sfarsit in faza sferturilor.

ARSENAL FARA THIERRY HENRY


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.