Acum poti primi raspunsurile pe care uneori le astepti din partea computerului. La propriu. Eforturile cercetatorilor companiei britanice Icogno fondata in 2005, in colaborare cu Televirtual, il au ca rezultat pea€¦George, un fascinant part
Acum poti primi raspunsurile pe care uneori le astepti din partea computerului. La propriu. Eforturile cercetatorilor companiei britanice Icogno fondata in 2005, in colaborare cu Televirtual, il au ca rezultat pea€¦George, un fascinant partener de conversatie si un avatar animat. George poate pune intrebari si oferi raspunsuri, le intelege pe cele primite si solicita si altele. Partenerul sau poate fi si o persoana dar si un computer. INVATARE CONTEXTUALA. Spre deosebire de majoritatea colegilor sai, care sunt programati cu un set rigid de instructiuni si un numar finit de reguli, softul care il anima pe George, Jabberwacky AI (Artificial Intelligence), se bazeaza in intregime pe notiunea de feedback si utilizeaza tehnici de invatare contextuala care ii permit sa isi imbunatateasca abilitatile de comunicare. Altfel spus, robotul pastreaza in memorie toate informatiile pe care le primeste si gaseste raspunsul adecvat prin potrivirea contextului cu anumite modele din baza lui de date. Astfel George poate invata limbi straine, elemente de jargon si chiar glume. In 2005 a primit premiul Loebner fiind declarat ""cel mai uman program"".
George va fi disponibil pentru o conversatie de la sfarsitul acestei luni. Pentru imagini si interviuri cu George puteti accesa site-ul http://www.televirtual.com .


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.