Numitorul comun al prezentelor steliste in cupele europene a fost faptul ca echipa din Ghencea nu a ratat niciodata calificarea atunci cand a fost considerata favorita. Steaua s-a remarcat mereu prin lipsa pasilor gresiti contra adversarilor in f
Numitorul comun al prezentelor steliste in cupele europene a fost faptul ca echipa din Ghencea nu a ratat niciodata calificarea atunci cand a fost considerata favorita.

Steaua s-a remarcat mereu prin lipsa pasilor gresiti contra adversarilor in fata carora era cotata drept favorita. De remarcat ca in sezoanele 2000/2001 si 2002/2003, ros-albastrii nu au prins loc de cupe europene.
SIGURANTA. Fie ca au fost macedonenii de la Sloga Jugomagnat, bielorusii de la Neman Grodno, sarbii de la Zeleznik Belgrad, irlandezii de la Shelbourne, slovenii de la Gorica sau, ultimul exemplu, belgienii de la Standard Liege, ros-albastrii si-au respectat statutul de favoriti, eliminandu-le mai usor sau mai greu. Stelistii au avut acelasi succes si in grupele Cupei UEFA, acolo unde au trecut fara probleme de echipele plasate intr-o urna inferioara, cum au fost Standard Liege (2-0) si suedezii de la Halmstads BK (3-0). Mai mult, campioana Romaniei a izbutit calificari si atunci cand nu pleca favorita, vezi confruntarile cu Southampton sau cu Valencia.
REINTALNIRE. Maine seara, Steaua se va confrunta din nou cu Dinamo Kiev, echipa care in urma cu cinci ani o elimina fara drept de apel din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Daca atunci ucrainenii erau favoriti, acum ros-albastrii s-au aflat intr-o urna superioara. Poate fi un avantaj din punct de vedere psihologic pentru Steaua. Daca ros-albastrii vor avea rezultate directe mai bune decat Dinamo Kiev, isi vor asigura locul 3 in grupa E si va juca in primavara europeana a Cupei UEFA.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.