Americanii si-au amintit ieri de avioanele piratate, de oamenii care se aruncau disperati de la geamurile turnurilor gemene si de inceputul razboiului contra terorismului. Nu toti s-au indreptat insa spre trecut. Cativa experti au schitat un ""portre

Americanii si-au amintit ieri de avioanele piratate, de oamenii care se aruncau disperati de la geamurile turnurilor gemene si de inceputul razboiului contra terorismului. Nu toti s-au indreptat insa spre trecut. Cativa experti au schitat un ""portret"" al lumii la 11 septembrie 2031.

La cinci ani dupa atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, americanii si nu numai ei si-au amintit din nou de cele 3.000 de victime ale Al-Qaeda, dar si de promisiunea presedintelui George W. Bush de a distruge terorismul mondial si de a razbuna moartea celor nevinovati.
FLASH-URI. Americanii si-au amintit ieri de avioanele care au lovit simbolurile SUA si au distrus mii de familii. Si-au amintit de oamenii disperati care se aruncau de la ferestrele Turnurilor Gemene de la sute de metri inaltime, de telefoanele pasagerilor inspaimantati care incercau sa ia o ultima legatura cu cei dragi de-acasa, de imaginile cutremuratoare ale mastodontilor de metal care au sfasiat cele doua corpuri ale World Trade Center.
In preziua comemorarii, Bush a depus un omagiu la Ground
Zero - locul in care s-a inaltat odata WTC - si a participat la o slujba la Capela Saint-Paul. Si ieri, si alaltaieri, zona in care s-a derulat ceremonia de comemorare a fost inconjurata de mii de manifestanti zgomotosi care au cerut retragerea trupelor din Irak. Ziua de ieri a debutat cu un moment de reculegere, la 08:46, chiar la ora la care primul avion - zborul 11 al American Airlines - a lovit turnul de nord al WTC. Au urmat inca trei momente de reculegere la orele la care s-au prabusit ultimele trei aeronave.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.