Pentru doua zile, bucurestenii au avut ocazia sa participe in Parcul National din Capitala la un adevarat festin al painii. Tentatia a fost mare, deoarece expozantii sositi din aproape toate zonele tarii au venit pregatiti cu diverse sortimente d
Pentru doua zile, bucurestenii au avut ocazia sa participe in Parcul National din Capitala la un adevarat festin al painii.

Tentatia a fost mare, deoarece expozantii sositi din aproape toate zonele tarii au venit pregatiti cu diverse sortimente de paine (neagra, la test, placinte, colaci impletiti) si dulciuri (rulada, turta dulce, cozonac, chec), incercand sa atraga cat mai multi potentiali cumparatori. Ieri, in ultima zi a targului, a fost asteptat si presedintele Basescu. In absenta sa, cei prezenti au avut parte, pe langa surprizele gastronomice, si de cele muzicale. Bucuria zilelor Targului a fost intregita de recitalurile muzicale sustinute de formatii si de interpreti renumiti ai folclorului romanesc precum: Ansamblul Artistic al Armatei, Ansamblul Folcloric ""Liviu Vasilica"" si Viorica si Ionita din Clejani.
""Scopul evenimentului poate fi privit ca o reintoarcere la traditiile si obiceiurile nationale care fac parte din mostenirea noastra culturala, din identitatea noastra culturala. Iar painea reprezinta, alaturi de sare si de icoana, unul dintre simbolurile de baza ale poporului roman"", a declarat Vlad Bogzianu, unul dintre producatorii festivalului. (Mara Raducanu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.