Polonia si Germania sunt printre primele state care se grabesc sa dezminta din nou acuzatiile de colaborare cu SUA in scandalul inchisorilor secrete ale CIA.

""De la inceputul mandatului meu prezidential nu a existat nici o inchisoare secreta. Stiu acest lucru 100%. Am fost asigurat si ca astfel de inchisori n-au existat nici in trecut"", a spus presedintele polonez Lech Kaczynski, care a venit la putere in decembrie 2005. La randul sau, ministrul de Interne de la Berlin, Wolfgang Schaeuble, a afirmat ca nu are informatii privind existenta centrelor de detentie.
Europarlamentarii care ancheteaza activitatile CIA in Europa
si-au manifestat dorinta de a-l audia in cadrul investigatiei la care iau parte chiar pe presedintele Statelor Unite, George W. Bush. ""Ar fi cel mai potrivit martor care ar putea aparea in fata Comisiei noastre, asta daca exista aceasta posibilitate infima"", a declarat Claudio Fava, autorul raportului Parlamentului European despre escalele avioanelor inchiriate de CIA in state europene. In urmatoarele luni vor avea loc audieri in Marea Britanie, Polonia si Romania.