Luke Rhinehart, psihiatrul dizabilitat psihic de cunostintele sale de specialitate, alege sa devina el insusi un cobai, prada propriului experiment. Asa se naste ""Omul zar"" (publicat de Editura Trei), recent clasat drept ""romanul secolului"",
Luke Rhinehart, psihiatrul dizabilitat psihic de cunostintele sale de specialitate, alege sa devina el insusi un cobai, prada propriului experiment.

Asa se naste ""Omul zar"" (publicat de Editura Trei), recent clasat drept ""romanul secolului"", o lucrare ce reprezinta in esenta o reala revolutie psihiatrica.
RULETA RUSEASCA. Samburele? - indemnul scriitorului-erou la refuzul ratiunii si renuntarea la inhibitii si autocontrol spre a ne lasa condusi de sansa. Zarurile devin astfel cele care hotarasc destinul si care aleg pentru noi. Liberul arbitru e definitiv incapacitat, pentru a face loc unui haos controlat de o bizara ruleta ruseasca, doar ca mult mai meschina: zarul. Asa se face ca un psihiatru recunoscut, tata-model si sot iubitor, se transforma rapid intr-o fiara dezlantuita care nu se da in laturi de la a-si momi propriii copii intr-un joc oribil, cel al eliberarii totale de constiinta, reguli si bun-simt, de la abordari sexuale neortodoxe si chiar de la crima. Noua ordine pe care o propune Luke? Ratiunea sa poarte eticheta unei boli mintale moderne care asaza civilizatia in calea dezastrului iminent, in vreme ce solutia o reprezinta supunerea fata de zar si de sansa oarba.
Scris cu peste 30 de ani in urma, ""Omul zar"" revine la moda, in forta, edituri din 19 tari ale lumii aleg sa il publice cu nesat, iar alte mijloace media il tranforma in seriale, filme, piese de teatru, ba chiar si-n cantece. Zarurile au fost deci aruncate, sa vedem cum ne descurcam cu ele! (Miruna Mihalcea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.