In comuna Gorgota, pamantul nu se vinde cu hectarul, ci cu galeata. Vrei o tona, platesti 500.000 de lei. Pretul a fost stabilit printr-o hotarare a Consiliului Local. Lumea, fie ea din mediul citadin ori din cel rural, cumpara in vremea din urm

In comuna Gorgota, pamantul nu se vinde cu hectarul,
ci cu galeata. Vrei o tona, platesti 500.000 de lei. Pretul a fost stabilit printr-o hotarare a Consiliului Local.

Lumea, fie ea din mediul citadin ori din cel rural, cumpara in vremea din urma pamant. Vrea sa-si faca o locuinta, vrea sa cultive terenul cu zarzavaturi sau cu pomi fructiferi, vrea sa revanda, ca sa ia un pret mai bun pe bucata de pamant. Peste tot, pamantul se vinde la metru patrat. Numai in comuna prahoveana Gorgota lucrurile stau altfel. Adica, doritorii cumpara pamant la kilogram, nu la metru patrat.

""VREI NISTE PAMANT?"". Nici nu intri bine in Gorgota ca vreun taran mai infipt, vazandu-te strain de locurile acelea, te si opreste sa te intrebe daca nu cumva nu vrei vreo tona de pamant. Ca o da mai ieftina decat zice primaria s-o dea. Te uiti nedumerit, fara sa intelegi ce vrea, iar omul, constatand ca nu pamantul de la Gorgota te-a adus pe acolo, adauga cu mahnire: ""Intrebam, ca nu mai e peste tot pamant. Fura cei din localitatile vecine cu carutele si nu platesc nimic. Sta politia cu ochii pe marginile comunei, dar nu prea prinde pe nimeni. Si ziceam sa nu aveti necazuri pe aici, daca vreti pamant"".

SURSA DE VENIT. Lumea nu mai cumpara cu tona, ci cu kilogramele


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.