Seria arestarilor ""eminentelor cenusii"" ale mafiei italiene continua. Mai intai a cazut in plasa chiar Bernardo Provenzano, ""nasul"" ma-fiei, ascuns de ochii politiei mai bine de 43 de ani. Seria capturilor de succes a continuat recent cu cea
Seria arestarilor ""eminentelor cenusii"" ale mafiei italiene continua. Mai intai a cazut in plasa chiar Bernardo Provenzano, ""nasul"" ma-fiei, ascuns de ochii politiei mai bine de 43 de ani.

Seria capturilor de succes a continuat recent cu cea a conducatorului clanului mafiot din Napoli, imobilizat la Londra. Raffaele Caldarelli, de 35 de ani, cautat de politia italiana de mai bine de zece ani, a fost in 1995 condamnat in absenta la 20 de ani pentru ""asociere de tip mafiot"". Politia din Napoli il descrie ca pe un om foarte periculos.
AJUTOR. Intre timp, anchetorii de la Roma au cerut ajutorul FBI pentru a putea gasi dovezi in cazul lui Provenzano. Cand a fost arestat, in aprilie, politistii au gasit in casa ""nasului"" mafiei o Biblie, in care erau subliniate anumite pasaje. Expertii cred ca aceasta ar putea ascunde coduri secrete referitoare la intreaga activitate criminala a mafiei. Tot in ascunzatoarea lui Provenzano au fost gasite biletele denumite ""pizzini"". Numele aparent aleatorii inscrise pe ele ar fi, potrivit criptologilor italieni, referinte la diferite persoane. De altfel, politia siciliana a facut zeci de arestari dupa ce Provenzano a fost prins, multe dintre acestea fiind operate datorita acestor ""pizzini"". (Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.