Pana sa se reglementeze in Romania situatia tehnologiei Wimax sau a televiziunii digitale, coreenii au venit sa faca o demonstratie cu Wimax mobil si TDMB (Terestrial Digital Multimedia Broadcasting). Prezentarile au avut loc in cadrul ""Romania

Pana sa se reglementeze in Romania situatia tehnologiei Wimax sau a televiziunii digitale, coreenii au venit sa faca o demonstratie cu Wimax mobil si TDMB (Terestrial Digital Multimedia Broadcasting).

Prezentarile au avut loc in cadrul ""Romania - Korea ICT Biz Forum"", la eveniment fiind prezent si ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy.
Samsung a prezentat tehnologia de comunicare mobila - WiBRO (Wireless Broadband). Sistemele mobile WiMAX sunt in concordanta cu standardul IEEE 802.16e. Aceasta tehnologie va oferi utilizatorilor posibilitatea de a accesa date cu o viteza de transfer de 3Mbps/utilizator chiar si la o viteza de deplasare 120km/h. Serviciul mobil WiMAX va permite celor care il vor folosi sa acceseze o varietate de servicii de date de pe terminalele care poseda anumite capabilitati. Cu aceeasi ocazie, LG a prezentat tehnologia TDMB. Avand in vedere ca in Romania nu exista o retea DMB, s-a recurs la o simulare a unei retele care sa permita astfel de receptie. Pe piata coreeana, LG comercializeaza terminale CDMA TDBM, dar pe piata europeana s-a axat pe DVB-H, tehnologie pentru care opteaza marii operatori de telefonie de aici. In Europa au fost deja efectuate 18 teste pe tehnologia DVB-H, fiind deja implementate doua servicii comerciale.
In ceea ce priveste o eventuala implementare a tehnologiei Wimax mobil, ministrul Nagy a aratat ca aceasta functioneaza in banda ocupata de UMTS.

EXPERIMENT. Ministrul Nagy testeaza transmisii digitale


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.