Bob Dylan a reusit sa ajunga pe primul loc in topurile muzicale din Statele Unite, pentru prima oara in ultimii 30 de ani, fiind cel mai in varsta artist care are un album ce domina clasamentele. Albumul "Modern Times" al rockerului de 65 de ani s-a
Bob Dylan a reusit sa ajunga pe primul loc in topurile muzicale din Statele Unite, pentru prima oara in ultimii 30 de ani, fiind cel mai in varsta artist care are un album ce domina clasamentele. Albumul "Modern Times" al rockerului de 65 de ani s-a vandut in 192.000 de copii in weekendul trecut, acestea fiind cele mai mari vanzari inregistrate din 1991, cand firma Nielsen SoundScan a inceput sa colecteze date de la punctele de vanzari pentru a realiza clasamente. Johnny Cash si Ray Charles au avut amandoi albume pe primul loc in ultimii ani, insa acestea au fost scoase pe piata dupa moartea lor. "Suntem uimiti ca fanii au reactionat cu un entuziasm atat de mare si l-au plasat pe Bob pe primul loc, acolo unde merita sa fie, a declarat Steve Barnett, presedinte al studioului de inregistrari Columbia Records.
Dylan a ajuns ultima oara pe prima pozitie a topurilor in 1975, cu albumul "Desire", care si-a mentinut pozitia de lider timp de cinci saptamani. La momentul respectiv, el efectua turneul Rolling Thunder Revue. Celelalte albume care au ajuns pe primele pozitii ale topurilor au fost "Blood on the Tracks" (1975) si "Planet Waves" (1974). Pe plan international, "Modern Times" a intrat pe primul loc in topurile de vanzari din Australia, Canada, Danemarca, Irlanda, Noua Zeelanda, Norvegia si Elvetia, potrivit Columbia. Dylan a lansat in 1997 "Time Out of Mind", care a intrat in topuri pe locul zece, s-a vandut in 101.600 de copii si a castigat Grammy Award la sectiunea "Albumul anului". Urmatorul album, "Love and Theft" (2001), a intrat in topuri pe locul al cincilea, cu vanzari de 133.760 de copii in Marea Britanie si de peste un milion in Statele Unite. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.