Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a solicitat Parchetului instantei supreme sa faca cercetari privind posibile infractiuni in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu de catre mai multi fosti sau actuali angajati ai Ministerului Justitiei,
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a solicitat Parchetului instantei supreme sa faca cercetari privind posibile infractiuni in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu de catre mai multi fosti sau actuali angajati ai Ministerului Justitiei, in legatura cu patrimoniul institutiei. Solicitarea ministrului a fost facuta in urma finalizarii inventarierii patrimoniului pentru anul 2005. Astfel, Comisia Centrala de Inventariere constituita la nivelul Ministerului Justitiei a constatat lipsa mai multor bunuri din gestiune, in valoare de 416.882,45 de lei noi si a semnalat aceste aspecte Corpului de Inspectie al Ministrului, pentru inceperea verificarilor administrative care sa stabileasca cauzele acestor lipsuri si persoanele ce se fac responsabile.
Corpul de Inspectie a stabilit ca lipsa de bunuri sau mijloace fixe din patrimoniul Ministerului Justitiei, din perioada 1996-2004, a fost determinata de modul defectuos in care au fost aplicate actele normative care stabileau metodologia de gestionare a patrimoniului institutiei. Potrivit MJ, pesoanele care ar fi trebuit sa aplice si sa verifice modul de punere in aplicare a acestor acte sunt, in principal, acelea ce au ocupat functia de director al directiei responsabile cu gestiunea patrimoniului. "Imi este greu sa inteleg unde au disparut obiectele mari, si ma refer la canapele si fotolii de piele. Nu stiu cum au putut sa plece cu ele. Paharele, cafetierele se mai sparg, dar astea...", a spus Macovei. Ministrul a precizat ca a dispus un inventar al bunurilor si a constatat ca lipsesc calculatoare, tablouri, fotolii, canapele din piele, precum si alte elemente de mobilier. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.